Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a 69. Kanizsai Írótábor

2021.09.10
12:16
2021.09.10
16:04
Forrás
Pannon RTV
A résztvevők az eseményen táplálkozhatnak egymás művészetéből, és mint fogalmaztak: mindannyian hatnak egymásra. Az elkövetkező napokra tartalmas programokkal készültek a szervezők.

A megemlékezés a hagyományokhoz híven a helyi Népkertben kezdődött, az írótábor emlékműnél, ahol megkoszorúzták azt. A résztvevők nagy örömmel látogatnak el a rendezvényre, hiszen ritkán találkozhatnak így együtt.

Fehér Miklós, résztvevő: „Úgy gondolom, hogy mindannyian táplálkozunk egymásnak a művészetéből és mindannyian hatunk egymásra azzal, hogy személyesen találkozunk azzal, hogy olvassuk egymás műveit, megtekintjük egymás fotókiállítását, bármilyen művészeti kiállítását.”

A megemlékezés a Dobó-Koncz szobornál folytatódott, ahol a szervezőbizottság új elnöke, Verebes Ernő hivatalosan is megnyitotta a 69. Kanizsai Írótábort. Elmondta, hogy a rendezvényre így 69 év után is szükségük van a vajdasági íróknak, költőknek, művészeknek.

Verebes Ernő, a szervezőbizottság elnöke: „Maguk az írók éhesek arra, hogy megnyilatkozhassanak és azt a fajta látásmódot, amit ők papírra téve vagy képernyőre téve meg tudnak valósítani, arra milyen rezonok jönnek, abból mi teremtődhet meg a közéletben.”

A háromnapos tábor ideje alatt irodalmi tanácskozásra, beszélgetésekre, megemlékezésekre és a Vándorkulacs átadására is sor kerül.

Kanizsai Írótábor
Verebes Ernő
Magyarkanizsa

Most

07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.
18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű