Ugrás a tartalomra

Megkezdődött az Arany 200 országos lemezbemutató turné

2018.01.22
22:08
Forrás
MTI
Megkezdődött az Arany 200 című produkció országos lemezbemutató turnéja a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben hétfő este megtartott koncerttel.

Bordás Józsefnek, a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagjának 80 perces darabját 12 tagú zenekar, 2 színművész és 2 balettművész közreműködésével adták elő. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. korábbi közlése szerint az Arany 200 című produkció "egy nyolcvan perces utazás a múltból a jelenbe hazánk nagy költője, Arany János versein keresztül Bordás József nagyzenekari művével interpretálva". A hangszeres kiosztásban a klasszikus zenei hangzás és a mai populáris filmzenei hatások egyaránt érvényesülnek. A zongora, nagybőgő, dob mellett vonósnégyes és dallamjátszó ütőhangszerek - köztük - üstdobok, vibrafon, marimba, csőharangjáték - szólalnak meg. A dobokon Bordás József játszik, tárogatón és csángó furulyán közreműködik Borbély Mihály, Kossuth-díjas művész - áll a tájékoztatóban.

Az előadást február 5-én Tatabányán, február 12-én Törökszentmiklóson, 19-én Hódmezővásárhelyen, 26-án Kaposváron, március 5-én Nagykőrösön, 19-én Gyulán, 26-án Ózdon, április 9-án pedig Jászberényben mutatják be. A lemezbemutató koncert az Arany-év Emlékbizottság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Arany János-emlékév

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.
13:32, Frissítve: 17:33

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.