Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a Batyu tábor Zentagunarason

2018.07.23
07:53
2018.07.23
21:04
Forrás
Pannon RTV
A Fokos zenekar Jókedvemben című új lemezének vajdasági bemutató nagykoncertjével kezdődött az idei Batyu tábor Zentagunarason.

A helyi színházterem zsúfolásig megtelt népzenekedvelő fiatalokkal. A legnagyobb délvidéki népművészeti tábort idén is csaknem háromszáz fiatal látogatja meg.

Vasárnap délutánra sátrak lepték el a zentagunarasi általános iskola udvarát, néptánckedvelő gyerekek, fiatalok érkeztek Vajdaság egész területéről és Magyarországról a 24. Batyu táborba.

Szabó Zsuzsanna, Temerin: „Harmadszor vagyok itt a táborban. Nagyon szeretek itt lenni, mert összekovácsolódik az egész csapat. Más hangulata van, mint egy akármilyen más tábornak, nem igazán tudom megmagyarázni, de egy semmihez sem fogható varázsa van, hogy itt mindenki együtt bulizhat.”

A legnagyobb délvidéki népművészeti táborban idén is csaknem háromszáz fiatalt vesz részt. Egy héten keresztül neves oktatóktól tanulhatnak négy korcsoportban néptáncot.

Kisimre Szerda Anna, szervező: „Tamburaoktatás is folyik a táborban, valamint a szabadidőben kézműves foglalkozások vannak, gyöngyöt fűznek, nemezelnek, bútort festenek és fát is lehet faragni. Esténként pedig táncház van, idén először külön oktatókat fogadtunk, akik az esti táncházakat levezetik, hogy azok is mind fel tudjanak állni táncolni, akik épp valamelyik táncanyagot nem ismerik.”

A tábor első estéjén zsúfolásig megtelt a helyi színházterem az óbecsei Fokos zenekar Jókedvemben című új lemezének vajdasági bemutatókoncertjén.

Fekecs Valéria, Zentagunaras: „A Batyu táborban ismertem meg őket, nagyon jól zenélnek.”

A Fokos zenekar tagjai is a Batyu táborban kezdtek népzenével foglalkozni, ezért volt fontos számukra, hogy Vajdaságban először itt mutassák be második lemezüket.

Szerda Balázs, zenekarvezető, Fokos zenekar, Óbecse: „Igyekeztünk a lehető legváltozatosabb, legszínesebb repertoárt felvenni, úgyhogy megtalálhatók rajta gyakorlatilag az egész Kárpát-medence mindenféle dialektusaiból zenék. Természetesen a fő hangsúly a bácskai, dél-alföldi magyar tamburamuzsikán van.

Az óbecsei hatos formáció második lemezén Csizmadia Anna, Szerda Ákos és Szabó Annamária énekesek, valamint Cimber Ferenc cimbalmon és Ölveczki Tamás klarinéton működött közre. A Fokos zenekar őszre folytatja új lemezével a koncertezést, Óbecsén és Topolyán is láthatja majd őket a közönség.

Zentagunaras
Batyu tábor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.