Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán

2020.09.20
19:32
2021.09.17
14:09
Forrás
Pannon RTV
Ma kezdődött a 27. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán.

Az előző évekhez hasonlóan A rendezvényt a Kis Herceg-díj átadásával nyitották meg, amelyet idén Vladimir Andrić dramaturg és rendező, valamint Szlavcso Malenov bolgár rendező érdemelte ki. A rendezvény csütörtökig tart, és az előadások mindegyike ingyenesen látogatható.

Az idei fesztiválon a meghirdetett tizenegy előadás közül ötöt felvételről tekinthet meg a közönség. A szerbiai gyermekszínházi és bábelőadásokon kívül kínai, orosz, német, izraeli, ausztriai és szlovéniai társulatok produkciói is szerepelnek a programban. A kísérőrendezvények közül az érdeklődők két kiállításmegnyitót és három könyvbemutatót kísérhetnek figyelemmel.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „Büszke vagyok, mert a koronavírus-járvány teremtette nehéz feltételek mellett is sikerült megtartanunk a fesztivál hagyományának folyamatosságát, és Szabadka város gazdag kulturális örökségének a folyamatosságát.”

A fő program a szlovéniai Nebo bábszínház To je Ernest című előadásával indult a Jadran Színpadon. Ebben az évben először posztumusz díjat is odaítéltek, amellyel a tavaly elhunyt Zoran Lozančić színész életművének állítanak emléket.

Dragana Milošević, tartományi művelődési titkár: „Nagyon fontos, hogy megtartsunk egy ilyen fesztivált, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy éppen ez az a fesztivál, amely több mint negyed évszázada egy helyre hozza össze az alkotókat szinte a világ minden részéről, akik a legkisebbek számára készítenek alkotásokat, és valójában ez a legszebb munka.”

A fesztivált az érvényben levő járványügyi intézkedéseknek megfelelően szervezik meg, tehát a távolságtartás, a fertőtlenítés, a maszkviselés és a lázmérés kötelezettségének betartásával, így a résztvevők és a nézők is biztonságban érezhetik magukat.

Szabadka
Gyermekelőadás
Kis herceg-díj
virtuális produkció
járvány
koronavírus
Dragana Milošević
Stevan Bakić
Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.