Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megkezdődött a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán

2020-09-20
19:32
2020-09-20
20:08
Forrás
Pannon RTV
Ma kezdődött a 27. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán.

Az előző évekhez hasonlóan A rendezvényt a Kis Herceg-díj átadásával nyitották meg, amelyet idén Vladimir Andrić dramaturg és rendező, valamint Szlavcso Malenov bolgár rendező érdemelte ki. A rendezvény csütörtökig tart, és az előadások mindegyike ingyenesen látogatható.

Az idei fesztiválon a meghirdetett tizenegy előadás közül ötöt felvételről tekinthet meg a közönség. A szerbiai gyermekszínházi és bábelőadásokon kívül kínai, orosz, német, izraeli, ausztriai és szlovéniai társulatok produkciói is szerepelnek a programban. A kísérőrendezvények közül az érdeklődők két kiállításmegnyitót és három könyvbemutatót kísérhetnek figyelemmel.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „Büszke vagyok, mert a koronavírus-járvány teremtette nehéz feltételek mellett is sikerült megtartanunk a fesztivál hagyományának folyamatosságát, és Szabadka város gazdag kulturális örökségének a folyamatosságát.”

A fő program a szlovéniai Nebo bábszínház To je Ernest című előadásával indult a Jadran Színpadon. Ebben az évben először posztumusz díjat is odaítéltek, amellyel a tavaly elhunyt Zoran Lozančić színész életművének állítanak emléket.

Dragana Milošević, tartományi művelődési titkár: „Nagyon fontos, hogy megtartsunk egy ilyen fesztivált, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy éppen ez az a fesztivál, amely több mint negyed évszázada egy helyre hozza össze az alkotókat szinte a világ minden részéről, akik a legkisebbek számára készítenek alkotásokat, és valójában ez a legszebb munka.”

A fesztivált az érvényben levő járványügyi intézkedéseknek megfelelően szervezik meg, tehát a távolságtartás, a fertőtlenítés, a maszkviselés és a lázmérés kötelezettségének betartásával, így a résztvevők és a nézők is biztonságban érezhetik magukat.

Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál
Szabadka
Gyermekelőadás
Kis herceg-díj
virtuális produkció
járvány
koronavírus
Dragana Milošević
Stevan Bakić

Most

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.