Ugrás a tartalomra

Megkoszorúzták Kosztolányi Dezső szobrait és emléktábláját Szabadkán

2023.03.29
13:11
2023.03.29
16:26
Forrás
Pannon RTV
Az író, költő, műfordító, újságíró 138 éve született.

Balogh György, a Szabadkai Magyar Főkonzulátus konzulja, a Magyar Nemzeti Tanács nevében Rigó Pál Zsófia és Lulity Emil, Szabadka Város Önkormányzatának nevében Góli Csilla és Magosi Zsuzsanna koszorúzott.

Az Érdről érkezett Csuka Zoltán Városi Könyvtár munkatársai, a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár munkatársai, valamint a Szabadkai Városi Könyvtár munkatársai is elhelyezték az emlékezés virágait.

A Szabadkai Városi Könyvtár minden évben megemlékezik a város szülöttéről - emelte ki az eseményen Bognár Irén, a Szabadkai Városi Könyvtár főkönyvtárosa.

Bognár Irén, főkönyvtáros, Szabadkai Városi Könyvtár: „Kosztolányi Dezső, tudjuk, Szabadka szülötte. Szabadka nevét a világirodalomba beírta, mondhatjuk így is. Valaki túlzásnak tartaná, de a magyar irodalomba mindenképp beírta. Nagyon büszkék vagyunk városunk szülöttére, aki a műveiben is vissza-visszatér Szabadkára.”

Kosztolányi Dezső
szobor
emléktábla
koszorúzás
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.