Ugrás a tartalomra

Megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét Budapesten

2019.06.14
07:30
2024.03.19
08:46
Forrás
MTI
Simon Márton költő ünnepi beszédével megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok csütörtök délután a Duna-korzón, Budapesten. Hétfőig több mint 300 új kötettel várja a közönséget.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

"A mai kor talán semmivel sem írható le pontosabban, mint két kérdőszóval, hogy honnan és hová. Ez az átmenet, amelyet a jövő kész állapotként lát majd" - mondta Simon Márton, aki a Könyvhetet megnyitó beszédében ezután a jelenről a jövőnek írt leveléből olvasott fel.

A 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok hétfőig 168 kiadó és könyvesműhely kínálatával, több mint 300 új kötettel várja a közönséget a Duna-korzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen.

Szegeden csaknem százharminc rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, könyvkiadók, folyóiratok programjaival várják az érdeklődőket a 90. Ünnepi Könyvhéten és 18. Gyermekkönyvnapokon. A Tisza-parti városban a rendezvények hagyományos központi színtere a Dugonics tér, itt állnak a könyvkiadók sátrai és itt található a beszélgetések, színházi és zenei produkciók egyik fontos helyszínéül szolgáló színpad is.

Az újvidéki Forum tíz új kötettel szerepel az Ünnepi Könyvhéten, melyeket Június 14-én Szegeden, 15-én pedig Budapesten mutatja be.

Ünnepi Könyvhét
Budapest
Szeged
Forum Könyvkiadó Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű