Ugrás a tartalomra

Megnyílt az Újvidéki Színház új évada

2018.09.25
09:00
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Nyílt próbával és egész napos bérletárusítással kezdte meg 45. évadát az Újvidéki Színház hétfőn. Az évadnyitón a közönség által megválasztott legjobb színészi teljesítményeket is díjazták.

Hat új előadást láthat majd a közönség az Újvidéki Színház Szívlázadás fantázianevet viselő új évadában. Az első a Tom Sawyer kalandjai lesz, amelynek bemutatóját október 15-ére tervezi a társulat. A próbafolyamatokba a közönség is betekintést nyerhetett az évadnyitón. Az előadást Puskás Zoltán rendezi. „Körülbelül a regény felétől indul a történetünk, amikor Tom Sawyert és Huckleberry Finnt az egész falu temeti, mivel eltűntek. A mi történetünk onnan indul. A regény első részében rengeteg kis csínytevés van, rengeteg apró dolog, de az igazán akciósabb része a regény felétől indul.”

A zenés, táncos elemekben bővelkedő darab felvonultatja az újvidéki Művészeti Akadémia színinövendékeit is. Lénárd Róbert, művészeti vezető, Újvidéki Színház: „Évek óta nem volt olyan előadásunk, ami úgymond családi szórakozás, vagy ami egy kicsit szélesebb generációs közegnek szól. Ez az az előadás, ami ezt szeretné valahol teljesíteni, ezt a feladatot.”

A közönség az évadnyitón a Mikve című produkciót is megtekinthette. Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „Mi innen, az Újvidéki Színházból a közönségünknek egy folyamatot kínálunk fel. Egy olyan folyamatot, amelyben a közönségünk társalkotóként részt tud majd venni, és számolunk azzal, hogy részt is vesz egy folyamatban, amely az együtt gondolkodás. Ez a folyamat egy diskurzus lesz.”

Az évadnyitón a közönségdíjakat is kiosztották. A nagyérdemű szavazatai alapján a múlt évad legjobb férfi és női főszereplője Mészáros Árpád és Elor Emina volt. A legjobb mellékszereplőnek járó elismerést pedig Pongó Gábor és Figura Terézia vehette át.

Újvidék
Újvidéki Színház
Lénárd Róbert
Venczel Valentin

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.