Ugrás a tartalomra

Megnyílt a Szabadkai Városi Könyvtár egykori igazgatójáról szóló kiállítás

2023.03.08
10:41
2023.03.08
16:34
Forrás
Pannon RTV
Helytörténeti esték címmel folytatódott kedd este a Szabadkai Városi Könyvtár programsorozata, amelyben Blaško Vojnić Hajduk, az intézmény egykori igazgatójáról szóló kiállítást nyitották meg.

Az íróról, költőről, helytörténészről, bibliográfusról és lexikográfusról szóló tárlat 27-ig tekinthető meg. A Szabadkai Városi Könyvtár idén 70 éve, hogy beköltözött a jelenlegi helyére, a valamikori Nemzeti Kaszinó épületébe. A jubiláris évforduló alkalmából az év végéig érdekes kiállításokat, könyvbemutatókat, rajz- és esszéversenyt szerveznek.

Pálfi Anita, könyvtáros, Szabadkai Városi Könyvtár: „Arra a jelenségre hívnám fel a figyelmet, hogy valójában az összeállított kiállítás anyaga a könyvtárunkból való, tehát olyan kéziratokat gyűjtöttünk össze, amelyek mind a mi állományunkban őrződtek meg. Nagyon fontosak, és nemcsak a könyvtár működésével kapcsolatosak, hanem tulajdonképpen a Blaško Vojnić Hajduk, mint bibliográfus is jelentős személyiség, és fontos katalógusokat adott ki, amelyeket a mai napig is aktívan használunk.”

Szabadkai Városi Könyvtár
Blaško Vojnić Hajduk
kiállításmegnyitó
igazgató

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.