Ugrás a tartalomra

Megnyílt Szajkó István szabadkai születésű festő kiállítása Budapesten

2022.06.10
19:10
2022.06.10
19:19
Forrás
Pannon RTV
A tárlat címe Drótszamárparkoló és minden más. Műveinek állandó motívuma a táj és annak állat- és növényvilága vagy élettelen lakói.

Legyen szó madarakról, lovakról, kutyákról, emberekről vagy legjellegzetesebb, legszajkósabb motívumáról, a biciklikről, mind-mind emlékképeket idéznek fel, asszociációkat keltenek, melyben lappangó érzelmeket szólítanak meg. A kiállítást Illés Andrea nyitotta meg a Mária Magdolna toronyban.

Illés Andrea, a kiállítás kurátora: „A most látható kiállítás az utóbbi pár évnek a termését karolja föl leginkább, de ez teljesen nem igaz, hiszen láthatóak olyan képek is amelyek későbbről, vagy korábbról valók. Például van 1985-ös alkotás is, ami igazából az elmúlt hónapokban, hetekben lett felfedezve a csodálatos pókúti műteremben, ahol a vásznak így egymás mögött vannak, és úgy lehet kutakodni a vásznak között. De igazából az, hogy egy vászon mit rejt, az ilyenkor jön ki, ilyenkor látható, hogy milyen szépség is rejlik egy-egy vászonban vagy egy-egy festményen. Ha megnézzük ezeket a képeket, úgy tűnik mintha nagyon okosan válogatta volna ki a művész a kiállításnak az alapanyagát vagy az anyagát. Hiszen végigveszi azokat a motívumokat, vagy megpillanthatjuk azokat a motívumokat, amelyek az ő munkásságának végig jelenvalói voltak.”

Szajkó István
Budapest
festő
Mária Magdolna torony

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű