Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megnyílt Szlacki Ildikó kiállítása

2019-11-08
16:00
2020-02-10
19:02
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán megnyílt Szlacki Ildikó festőművész kiállítása. A Dream esküvői ruhaszalon és ajándékboltban a művész legújabb tussal készült képei láthatók. Ildikónak ez az első grafikai rajzkiállítása.

Szlacki Ildikó, festőművész: „Engem a tus végtelenül lenyugtat. Van aki olvas, van aki tévét néz, én fogom a ceruzát vagy a tust, és rajzolok. Először nem is nézek oda, csak jár a kezem, kollégákkal művésztelepen beszélgetünk, papír előttem és húzom a vonalakat, rá se nézek, és amikor már lenézek, akkor kezdem a kompozíciót tervezni, hogy egy táj belefér, vagy például Harlekin a kedvencem, van három képem itt is sorozatban, és amikor a romboid mintákat, az aprólékos részletet csinálom, akkor már oda kell figyelni.”

kiállítás
Szlaczki Ildikó
Szabadka

Most

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.