Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megnyílt Szlacki Ildikó kiállítása

2019-11-08
16:00
2019-11-08
17:35
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán megnyílt Szlacki Ildikó festőművész kiállítása. A Dream esküvői ruhaszalon és ajándékboltban a művész legújabb tussal készült képei láthatók. Ildikónak ez az első grafikai rajzkiállítása.

Szlacki Ildikó, festőművész: „Engem a tus végtelenül lenyugtat. Van aki olvas, van aki tévét néz, én fogom a ceruzát vagy a tust, és rajzolok. Először nem is nézek oda, csak jár a kezem, kollégákkal művésztelepen beszélgetünk, papír előttem és húzom a vonalakat, rá se nézek, és amikor már lenézek, akkor kezdem a kompozíciót tervezni, hogy egy táj belefér, vagy például Harlekin a kedvencem, van három képem itt is sorozatban, és amikor a romboid mintákat, az aprólékos részletet csinálom, akkor már oda kell figyelni.”

kiállítás
Szabadka
Szlaczki Ildikó

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.