Ugrás a tartalomra

Megnyílt a Talentum székháza Szabadkán - sok adomány gyűlt össze Adni öröm című műsorunk javára (videó)

2016.12.09
07:08
Ének, lábdobogás és hegedűszó szűrődött ki a Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület új szabadkai székházából

Éneklő gyerekek, perdülő szoknyák, gyerekzsivaj
Ének, lábdobogás és hegedűszó szűrődött ki a Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület új szabadkai székházából Éneklő gyerekek, perdülő szoknyák, gyerekzsivaj. A kicsik vidáman járták a körtáncot a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesületben. A legkisebbek a Juhász zenekar muzsikájára ropták. A fellépés apropóját az egyesület új termének a megnyitója adta. Brezovszki Roland, a Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület művészeti vezetője: "Minden tagunk, akik ide beléptek, a szülők is, mindenki nagy örömmel fogadta. Második otthonként is kell erre tekinteni."



Műhelymunkára, táncházak megrendezésére és a fellépésekre való felkészülésre használják majd az új székházat. A népi hagyományokat ápoló gyerekek és felnőttek fontos szerepet töltenek be a vajdasági magyarság életében ezért fontos, hogy lesz állandó székházuk - mondta Horváth Tímea, Szabadka alpolgármestere. "Sok-sok vajdasági szívében, lelkében mély nyomot hagyva, hogy a fiatalság tovább viszi hagyományokat." A helyiség kialakítását magyar kormány és a Magyar Nemzeti Tanács is támogatta. Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke: "Az a munka amit a Talentum Egyesület tagjai az elmúlt időszakban nyújtottak és mutattak, nem csak Vajdaságban ismert, hanem azon túl is. Külföldön is ismert. Kiemelkedő munkát végeznek. Napról-napra időt és energiát nem kímélve igyekeznek átörökíteni mindazokat az értékeket a fiatal nemzedékek számára, mint amilyen a népzene és a néptánc." A székház megnyitóját pezsgővel ünnepelték, majd jótékonysági táncház kezdődött. A Lurkóházaknak gyűjtöttek a Pannon RTV Adni öröm című jótékonysági műsora kísérőrendezvényeként. A zenekar sem maradt ki a jótékonykodásból. Juhász Gábor, zenekarvezető: "Mi pedig a saját zenénket, jókedvünket, és egy-egy CD-t a lurkóházaknak felajánlunk." A jótékonysági táncházon egyebek mellett alma, tartós élelmiszer, játékok és pénz is összegyűlt.
Szabadka
Adni öröm!
Talentum
székház
jótékonysági táncház

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű