Ugrás a tartalomra

Megnyílt a Talentum székháza Szabadkán - sok adomány gyűlt össze Adni öröm című műsorunk javára (videó)

2016-12-09
07:08
Ének, lábdobogás és hegedűszó szűrődött ki a Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület új szabadkai székházából

Éneklő gyerekek, perdülő szoknyák, gyerekzsivaj
Ének, lábdobogás és hegedűszó szűrődött ki a Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület új szabadkai székházából Éneklő gyerekek, perdülő szoknyák, gyerekzsivaj. A kicsik vidáman járták a körtáncot a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesületben. A legkisebbek a Juhász zenekar muzsikájára ropták. A fellépés apropóját az egyesület új termének a megnyitója adta. Brezovszki Roland, a Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület művészeti vezetője: "Minden tagunk, akik ide beléptek, a szülők is, mindenki nagy örömmel fogadta. Második otthonként is kell erre tekinteni."Műhelymunkára, táncházak megrendezésére és a fellépésekre való felkészülésre használják majd az új székházat. A népi hagyományokat ápoló gyerekek és felnőttek fontos szerepet töltenek be a vajdasági magyarság életében ezért fontos, hogy lesz állandó székházuk - mondta Horváth Tímea, Szabadka alpolgármestere. "Sok-sok vajdasági szívében, lelkében mély nyomot hagyva, hogy a fiatalság tovább viszi hagyományokat." A helyiség kialakítását magyar kormány és a Magyar Nemzeti Tanács is támogatta. Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke: "Az a munka amit a Talentum Egyesület tagjai az elmúlt időszakban nyújtottak és mutattak, nem csak Vajdaságban ismert, hanem azon túl is. Külföldön is ismert. Kiemelkedő munkát végeznek. Napról-napra időt és energiát nem kímélve igyekeznek átörökíteni mindazokat az értékeket a fiatal nemzedékek számára, mint amilyen a népzene és a néptánc." A székház megnyitóját pezsgővel ünnepelték, majd jótékonysági táncház kezdődött. A Lurkóházaknak gyűjtöttek a Pannon RTV Adni öröm című jótékonysági műsora kísérőrendezvényeként. A zenekar sem maradt ki a jótékonykodásból. Juhász Gábor, zenekarvezető: "Mi pedig a saját zenénket, jókedvünket, és egy-egy CD-t a lurkóházaknak felajánlunk." A jótékonysági táncházon egyebek mellett alma, tartós élelmiszer, játékok és pénz is összegyűlt.
Szabadka
Adni öröm
Talentum
székház
jótékonysági táncház

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.