Ugrás a tartalomra

Megnyílt Törökkanizsán a Janikovszky Éva-emlékkiállítás

2017.10.31
10:49
2017.10.31
18:17
Forrás
Pannon RTV
Az írónő életének és munkásságának legmeghatározóbb momentumait mutatja be.

A megnyitóra szervezetten érkeztek az általános iskola diákjai, akik a kiállítás mellett megtekinthettek egy kisfilmet Janikovszky Éva életéről és munkásságáról. Klonka Zsanett: „Az a kisfilm, amit vetítettek Janikovszky Éva életéről, nagyon szép volt.”

A tárlaton az író gyermekkori naplójának részletei, írógépe és díjai mellett számos egyéb különlegesség is fellelhető. Műveit 35 nyelvre fordították le. Bajúsz Szuzanna, Törökkanizsa: „Nagyon tetszett az emlékkiállítás, ugyanis már gyerekként is nagyon szerettem Janikovszky Éva műveit, kedvenc könyvem a Kire ütött ez a gyerek? volt.”

A tárlat a Móra Könyvkiadó jóvoltából jöhetett létre, harmadik állomása Törökkanizsa. Az emlékkiállítást Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke nyitotta meg. „Aki ismeri Janikovszky Éva műveit, akár gyermekként, akár felnőttként olvasta műveit, az mind szeretettel emlékszik vissza ezekre az alkotásokra, ezekre a művekre, hiszen egyfajta cinizmussal próbálja meg gyermeki szemmel, a gyerekek oldaláról megírni az írónő azokat a mindennapi helyzeteket, konfliktushelyzeteket, amelyek fennállnak a mindennapjainkban a generációk között.”

Törökkanizsa után Topolyán lesz látható az emlékkiállítás, amely Janikovszky Éva írónő életének és munkásságának főbb momentumait mutatja be.

Törökkanizsa
Janikovszky Éva

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.