Ugrás a tartalomra

Megnyíltak az ABC&T Képzőművészeti Szakkör kiállításai

2019.10.07
22:22
2020.04.24
15:45
Forrás
Pannon RTV
Tisztelet a könyveknek címmel a szabadkai Magyar Médiaház földszinti tanácstermében az ABC&T Szakkör tagjainak rajzaiból nyílt kiállítás.

A Szabadegyetem előcsarnokában pedig a szakkör tagjainak olajfestményeit állították ki.

Az ABC&T Képzőművészeti Szakkör 20. évfordulóját ünnepeli idén. Két helyszínen nyílt ennek okán kiállítás Szabadkán. Az egyik a Magyar Médiaház földszinti tanácstermében, ahol a szakkör tagjainak a rajzait mutatták be. Ezeket a könyv, mint tárgy, és mint tudásforrás ihlette.

Török István, szakkörvezető, ABC&T: „Két oka van, hogy ezt a témát adtam a szakkörösöknek. Az egyik, hogy tisztelem és imádom a könyveket. A másik indító ok pedig, hogy több mint tíz éve vezetek szakkört a palicsi könyvtárban és ez is még jobban alátámasztotta azt, hogy ez egy nagyon szép téma, és ezt a tiszteletet mind a két szempontból adjuk meg a könyveknek, a könyvtárnak is és a könyveknek is.”

A második kiállítás, amelyet az ABC&T Képzőművészeti Szakkör ünnepi évfordulója alkalmából szervezett a szabadkai Szabadegyetem előcsarnokában nyílt. Itt rajzokat, akvarelleket, pasztelleket és olajfestményeket láthatnak az érdeklődők.

Weiss Vesna, igazgató, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „A mi feladatunk, mint oktató intézménynek, hogy a gyerekeket művészetekre oktassuk, és nemcsak művészetekre, hanem hogy a művészet által oktassunk. Azért nagyon fontos számunkra, hogy a diákjaink gazdagíthassák tudásukat ilyen módon is, hogy erősítsék képességeiket, és hogy erkölcsi kritériumukat építsék és képzelőerőt szerezzenek. Azért örülnek ennek az adománynak.”

Az ABC&T Képzőművészeti Szakkör mintegy hatvan kiállított alkotásából huszonötöt adományoz az idén 163. évfordulóját ünneplő szabadkai Széchenyi István Általános Iskolának.

ABC&T képzőművészeti szakkör
Török István
Szabadka
kiállítás

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.
13:32, Frissítve: 17:33

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.