Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Megnyíltak az ABC&T Képzőművészeti Szakkör kiállításai

2019.10.07
22:22
2020.04.24
15:45
Forrás
Pannon RTV
Tisztelet a könyveknek címmel a szabadkai Magyar Médiaház földszinti tanácstermében az ABC&T Szakkör tagjainak rajzaiból nyílt kiállítás.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A Szabadegyetem előcsarnokában pedig a szakkör tagjainak olajfestményeit állították ki.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az ABC&T Képzőművészeti Szakkör 20. évfordulóját ünnepeli idén. Két helyszínen nyílt ennek okán kiállítás Szabadkán. Az egyik a Magyar Médiaház földszinti tanácstermében, ahol a szakkör tagjainak a rajzait mutatták be. Ezeket a könyv, mint tárgy, és mint tudásforrás ihlette.

Török István, szakkörvezető, ABC&T: „Két oka van, hogy ezt a témát adtam a szakkörösöknek. Az egyik, hogy tisztelem és imádom a könyveket. A másik indító ok pedig, hogy több mint tíz éve vezetek szakkört a palicsi könyvtárban és ez is még jobban alátámasztotta azt, hogy ez egy nagyon szép téma, és ezt a tiszteletet mind a két szempontból adjuk meg a könyveknek, a könyvtárnak is és a könyveknek is.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A második kiállítás, amelyet az ABC&T Képzőművészeti Szakkör ünnepi évfordulója alkalmából szervezett a szabadkai Szabadegyetem előcsarnokában nyílt. Itt rajzokat, akvarelleket, pasztelleket és olajfestményeket láthatnak az érdeklődők.

Weiss Vesna, igazgató, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „A mi feladatunk, mint oktató intézménynek, hogy a gyerekeket művészetekre oktassuk, és nemcsak művészetekre, hanem hogy a művészet által oktassunk. Azért nagyon fontos számunkra, hogy a diákjaink gazdagíthassák tudásukat ilyen módon is, hogy erősítsék képességeiket, és hogy erkölcsi kritériumukat építsék és képzelőerőt szerezzenek. Azért örülnek ennek az adománynak.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az ABC&T Képzőművészeti Szakkör mintegy hatvan kiállított alkotásából huszonötöt adományoz az idén 163. évfordulóját ünneplő szabadkai Széchenyi István Általános Iskolának.

Pannon RTV/Huszár Krisztián
ABC&T képzőművészeti szakkör
Török István
Szabadka
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.