Ugrás a tartalomra

Megtartotta évzáró koncertjét a Pro Musica Kamarakórus női kara

2021.12.04
07:34
2021.12.04
17:02
Forrás
Pannon RTV
A Pro Musica Kamarakórus női kara közös koncertet adott a ContraBayando trióval pénteken. Csikós Krisztina vezénylésével egyházi és világi műveket adtak elő, valamint karácsonyi kompozíciók is felcsendültek a Szabadkai Zeneiskola hangversenytermében.

A Pro Musica kamarakórus női kara minden évben megszervezi évzáró koncertjét. A repertoárt az aktuális évben tanult művekből válogatják össze. Mivel a tavalyi fellépés elmaradt, annak anyaga is a pénteki est részét képezte. A hangversenyen egyházi és világi műveket hallhatott a közönség. Emellett vendégül hívták a ContraBayandó triót.

Csikós Krisztina, a Pro Musica Kamarakórus karnagya: „Koncertünknek a záró részében közös produkcióként karácsonyi műveket fogunk megszólaltatni, ezzel is úgy a kórus tagokat, de elsősorban a közönséget is arra ösztönözni, hogy a tárgyi fölkészülés mellett nagyon fontos az, hogy lélekben is fölkészüljünk az ünnepre.”

Középiskolásoktól egészen idősebb korú tagok is vannak a kórusban, mely jelenleg 18 főt számlál. A kórustagok a korkülönbség ellenére jól megértik egymást, a próbák kimondottan vidám hangulatban telnek - meséli Nyers Bakó Ramóna.

„Rengeteg élményt ad ez az egész kórus. Nem csak a próbák, hanem amikor a járványügyi helyzet engedi, akkor sokat utazunk, járunk föllépésekre, rendezvényekre. Igazából ez az egész egy nagyon jó közösség-kovácsolás, és nagyon sok élményt szereztem ez alatt a két év alatt.”

A kórusba egész évben lehet jelentkezni. Várnak mindenkit, aki szeret énekelni. A vezetők elsősorban nem az énekhang minőségét tartják a legfontosabbnak, hanem hogy a tagok szeressék ezt a fajta lélekemelő időtöltést.

Pro Musica Kamarakórus
női kar
ContraBayando
Csikós Krisztina
koncert
hangverseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.