Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Megtartották a 13. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozót Bácsfeketehegyen

2021.06.19
18:38
2021.06.19
20:04
Forrás
Pannon RTV
A szervezők olyan általános iskolás gyermekszínjátszó csoportok jelentkezését várták, amelyek egyesületekben vagy iskolákban működnek, magyar nyelven.

Süge Zsófia, aki a szenttamási Liliomfi színjátszó csoport tagja, már nem először állt színpadon.

„Én nagyon szeretek mindig mindenhol fellépni, mert nekem jó érzés, hogy valamit odaadhatok a nézőknek és megmutathatom, hogy mire vagyok képes, és hogy tehetséges vagyok valamiben.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A rendezvény egyfajta előselejtezője a budapesti Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozónak. Krizsán Szilvia örült annak, hogy ismét zsűrizhetett. A koronavírus-járvány előtt ő maga is vezetett gyermekszínjátszó csoportot Újvidéken.

„Én nagyon örülök, hogy a Covid idején is sikerült dolgozni a gyerekeknek. Azt gondolom, hogy a színjátszás ebben a korban nagyon fontos. Állítom, hogy nagyon sok fontos dolgot tudnak megtanulni ezáltal a gyerekek, és hogy nagyon sok olyan gyerek van, aki egy ilyen helyen ki tud teljesedni.”

Idén egynapos volt a vajdasági találkozó. Hajvert Lódi Andrea főszervező elégedett volt a csapatok teljesítményével.

„Ez a 13-as nagyon nehezen akart összejönni, de nagyon nagy öröm, hogy összejött, és hogy ilyen sok csoport a karanténhelyzetek és a különböző megszorítások ellenére mégiscsak el tudott jönni. 12 előadást láthatunk most, ugye a korábbi években a 20-24 az, ami szokott lenni két nap alatt. Ugye most csak egynapos a rendezvény, de nagyon érződik a gyerekek hálája, és hogy milyen nyitottak egymásra.”

A találkozó keretében egyebek mellett képzett színészekkel próbálhattak ki különféle helyzetgyakorlatot a gyerekek, valamint elsajátíthatták a színházi mozgás alapjait.

Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozó
Bácsfeketehegy

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű