Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Megtartották az Énekelt Versek Fesztiválját

2022.05.14
11:50
2022.05.14
17:56
Forrás
Pannon RTV
Pénteken délután tartották meg a zentai Művelődési Ház színháztermében az Énekelt Versek Fesztiválját. A versenyprogramot 26-ik alkalommal rendezték meg, ahol több külföldi és vajdasági csapat lépett fel.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az idei Énekelt Versek Zentai Fesztiválján összesen 12 csapat mutatta meg tehetségét és kreativitását. A fellépők Magyarországról, Erdélyből, valamint Vajdaságból érkeztek. Az első helyet a zentai származású Pejin lánytestvérek produkciója érdemelte ki.

Pejin Lea és Pejin Andrea: „Most nagyon jó egyébként, de amiatt, mert nagyon klassz volt együtt dolgozni, most az elmúlt hetekben, ennyire keményen, hiszen elég szoros időrendünk, beosztásunk van és így nagyon klassz, hogy ennyire összehangoltan elő is tudtuk adni és be tudtunk gyakorolni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Minden előadó három verssel készült, két szabadon választott és egy kötelező vers volt feladva. Kötelező versként Bíró Tímea Halászat, valamint Virrasztás című költeményei közül lehetett választani. A költő is a zsűri tagja volt.

„Azt gondolom, hogy fontos felhívni a költészetre a figyelmet, annál is inkább, mert nagyon sokszor társadalmi problémákról írunk, tehát olyan dolgokkal foglalkozunk, amelyek mindenkit érintenek. Az, hogy ez a fesztivál ennek teret ad és keretet ad, ez egy nagyon fontos dolog.”

Sokszínű paletta tárult a közönség elé, hiszen a fellépők különböző módon dolgozták és zenésítették meg a verseket. Dzsessz, pop, rock stílusú dalok hangoztak el, valamint cselló, gitár, hegedű és különböző dobhangszerek is kísérték az énekelt verseket.

Baráth Hajnal Anna szervező: „Mennyire jó, hogy egészen még Marosvásárhelyről és eljönnek ide, hiszen tudják, hogy ez egy közösséget erősítő, közösségteremtő fesztivál. Egy Kárpát-medencei, ahol a magyarságtudatot tudjuk erősíteni, és itt együtt, boldogan egy fesztiváli hangulatban átélni az énekelt vers és az együtt zenélés örömét.”

A jó hangulat, társaság és fejlődés mellett a három legjobb produkció pénzjutalomban részesült, valamint további hat fellépő ajándékcsomagot is kapott.

Énekelt Versek Fesztiválja
Zenta
Művelődési Ház
Bíró Tímea
Baráth Hajnal Anna

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:40, Frissítve: 17:51

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 15:50

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.

Népszerű