Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Megtartották az Énekelt Versek Fesztiválját

2022.05.14
11:50
2022.05.14
17:56
Forrás
Pannon RTV
Pénteken délután tartották meg a zentai Művelődési Ház színháztermében az Énekelt Versek Fesztiválját. A versenyprogramot 26-ik alkalommal rendezték meg, ahol több külföldi és vajdasági csapat lépett fel.

Az idei Énekelt Versek Zentai Fesztiválján összesen 12 csapat mutatta meg tehetségét és kreativitását. A fellépők Magyarországról, Erdélyből, valamint Vajdaságból érkeztek. Az első helyet a zentai származású Pejin lánytestvérek produkciója érdemelte ki.

Pejin Lea és Pejin Andrea: „Most nagyon jó egyébként, de amiatt, mert nagyon klassz volt együtt dolgozni, most az elmúlt hetekben, ennyire keményen, hiszen elég szoros időrendünk, beosztásunk van és így nagyon klassz, hogy ennyire összehangoltan elő is tudtuk adni és be tudtunk gyakorolni.”

Minden előadó három verssel készült, két szabadon választott és egy kötelező vers volt feladva. Kötelező versként Bíró Tímea Halászat, valamint Virrasztás című költeményei közül lehetett választani. A költő is a zsűri tagja volt.

„Azt gondolom, hogy fontos felhívni a költészetre a figyelmet, annál is inkább, mert nagyon sokszor társadalmi problémákról írunk, tehát olyan dolgokkal foglalkozunk, amelyek mindenkit érintenek. Az, hogy ez a fesztivál ennek teret ad és keretet ad, ez egy nagyon fontos dolog.”

Sokszínű paletta tárult a közönség elé, hiszen a fellépők különböző módon dolgozták és zenésítették meg a verseket. Dzsessz, pop, rock stílusú dalok hangoztak el, valamint cselló, gitár, hegedű és különböző dobhangszerek is kísérték az énekelt verseket.

Baráth Hajnal Anna szervező: „Mennyire jó, hogy egészen még Marosvásárhelyről és eljönnek ide, hiszen tudják, hogy ez egy közösséget erősítő, közösségteremtő fesztivál. Egy Kárpát-medencei, ahol a magyarságtudatot tudjuk erősíteni, és itt együtt, boldogan egy fesztiváli hangulatban átélni az énekelt vers és az együtt zenélés örömét.”

A jó hangulat, társaság és fejlődés mellett a három legjobb produkció pénzjutalomban részesült, valamint további hat fellépő ajándékcsomagot is kapott.

Énekelt Versek Fesztiválja
Zenta
Művelődési Ház
Bíró Tímea
Baráth Hajnal Anna

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.