Ugrás a tartalomra

Megtartották a Fodrozik a Tisza vize népzenei találkozót Adorjánon

2018.07.29
12:04
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
A Szőke Tisza Művelődési Egyesület által szervezett eseményen a község szinte minden települése képviseltette magát.

Az adorjáni kultúrotthonban az 1989-ben alakult völgyesi Aranykalász Művelődési Egyesület is fellépett. Az idén 9 taggal érkeztek. Dobó Márta, elnök, Aranykalász Művelődési Egyesület, Völgyes: „Nagyon fontosnak tartjuk ezeket az összejöveteleket. Nagyon fontos találkozni, előadni a saját településünkről hozott népdalokat és tanulni egymástól. Most is egy völgyesi csokorral érkeztünk, Losoncz Orbánné Tóth Erzsébet hagyatékából.”

A rendezvényen részt vett az oromi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület is, akik az ünnepi szentmisén is tiszteletüket tették. Kádár Judit, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Orom: „Már több éve járunk Adorjánra a népzenei találkozóra. Fontos, hogy összetartsuk a közösséget. Ebben az évben nekem most különösen tetszett, hogy szentmisével kezdtük, mert ezzel még ünnepélyesebbé vált a rendezvény.”

Baráth Katalin, a Szőke Tisza Művelődési Egyesület elnöke szerint az esemény célja a község népdalkórusainak munkásságának megismerése, és mindenekelőtt a barátkozás, a kapcsolatok ápolása, amibe újdonságokat is vittek az idei évben. „Az idén kitaláltuk, hogy a szentmisével kezdjük. Gyönyörű volt, zengett a templom a sok énekestől. Amikor lebonyolódik a találkozó hivatalos része, egy kötetlen vacsorával és táncmulatsággal kedveskedünk a résztvevőknek.”

A népzenei találkozó létrejöttét Adorján helyi közössége, Magyarkanizsa önkormányzata, valamint a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.

népzenei találkozó
Adorján
Szőke Tisza Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.