Ugrás a tartalomra

Megtartották a Kultúrában utazunk IPA projekt zárórendezvényét Szabadkán

2022.12.20
07:31
2022.12.20
20:50
Forrás
Pannon RTV
Közös táncos produkciót készített a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ és a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ.

Visszatekintés - Kodály és Bartók nyomában címmel készített közös táncos produkciót a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ és a a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ. Az erről készült videót tegnap mutatták be Szabadkán. Az esemény a Kultúrában utazunk IPA projekt zárórendezvénye is volt. A két szervezet együttműködése hosszú időre nyúlik vissza. A jelenlegi kooperációjuk alapját Kodály Zoltán és Bartók Béla munkássága adta.

Harmatos Zoltán, szakmai vezető, Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Kecskemét: „Egy nagyon erős szakmai együttműködés a Róna táncegyüttes és kecskeméti táncegyüttes együttműködésének gyümölcsét láthatjuk, amely Kodály és Bartók örökségét dolgozza fel. Több rendezvény valósult meg az egy év alatt, mindkét helyszínen. Táborok voltak, játszóház, rendhagyó irodalomóra gyerekeknek.”

Népkör
Harmatos Zoltán

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.