Ugrás a tartalomra

Megújul Topolya Község Múzeuma

2019.01.22
09:50
2019.01.22
15:50
Forrás
Pannon RTV
Több termet is felújítanak az intézményben. Harkai Imre építész és néprajzkutató halálának 15-ik évfordulója alkalmából egy kutatásra is alkalmas emlékszobát korszerűsítenek.

Harkai Imre 2004-ben hunyt el, gazdag könyvállományát a múzeumra hagyta. Az évek folyamán a könyveket katalogizálták, a kutatók számára rendkívül gazdag anyag áll rendelkezésre építészelmélet, építészettörténet, templomépítészet, városrendezés, műemlékvédelem, néprajz, népi építészet, helytörténet, művelődéstörténet témakörökben.

Gazsó Hargita, múzeumvezető, Topolya Község Múzeuma: „Mi azon dolgozunk, hogy az a kutató, aki idejön, már mielőtt megérkezne Topolyára, hiszen Vajdaság minden területéről szoktak kutatók ide érkezni, virtuálisan is fel tudja keresni a könyvtárat, meg tudja nézni, hogy itt milyen kötetek szerepelnek, tudja már előre, hogy itt mit fog találni, talál-e valamit, ami őt érdekli. Ez a mi dolgunk, hogy egy virtuális felületet biztosítsunk nekik, ahol kutatni tudnak előre és utána megjelennek a helyszínen. A helyszínen biztosítottuk már, hogy wifi elérhetőség legyen, ez már természetszerű, széles sávú internet elérhetőség van, azután egy olyan tévét is elhelyeztünk, amelyen Harkai Imrével való beszélgetések fognak folyamatosan menni.”

Topolya Község Múzeuma
Harkai Imre
Gazsó Hargita

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.