Ugrás a tartalomra

Megújult a horgosi fiókkönyvtár

2020.11.03
16:10
2020.11.03
17:26
Forrás
Pannon RTV
Teljes egészében megújult a magyarkanizsai József Attila Könyvtár horgosi fiókkönyvtárának berendezése. A forgalom is megnőtt az elmúlt időszakban.

Kicsik és nagyok egyre szívesebben járnak be a megújult könyvtárba és kölcsönöznek ki egy-egy kötetet.

Jelenleg közel 17 ezer magyar és szerb nyelvű kötet található a horgosi könyvtárban és 400 aktív olvasóval számolnak. Folberth Julianna, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola tanulója is heti rendszerességgel jár a könyvtárba, ahol minden alkalommal valami újdonságra bukkan.
„- Nagyon szeretek ide járni, mert mindig új könyvek vannak, érdekesebbnél érdekesebb olvasmányok, mindig találok kedvemre való könyveket.
- Az elmúlt időszakban miket olvastál?
- Krimiket.
- Név szerint melyik volt a kedvenced?
- Böszörményi Gyulától a Leányrablás Budapestent olvastam, és még mindig nagy kedvencem, már nagyon sokszor olvastam, nagyon szeretem.”

A magyar kormány támogatásának köszönhetően teljesen megújult a fiókkönyvtár belső berendezése, így még szebb környezet várja az olvasni vágyókat. Horvát Hilda, könyvtáros, József Attila Könyvtár, Horgos: „Új fabútorokat, polcokat, szekrényeket vásároltunk, illetve asztalokat, székeket, könyveknek könyves ládikákat, babzsákokat a gyerekeknek, gyereksarok készült a legkisebbeknek, és függönyöket is raktunk fel ide a könyvtárba, ezzel barátságosabb lett a helyiség.”

A könyvtáros hozzátette, hogy bár a világjárvány miatt az idén kevés programot tudtak megvalósítani, a nyári olvasónapló ezúttal sem maradt el. 90 általános iskolás vett rész a kihívásban. Calbert Kitti, tanuló, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Általában ifjúsági regényeket olvasok, utána kiírom a szereplőket, az adatokat, véleményt írok róla, tartalmat és rajzolok hozzájuk.”

Az illetékesek kiemelték, amennyiben a járványhelyzet megengedi, december folyamán szeretnének majd könyvvásárt tartani.

Horgos
fiókkönyvtár
könyvtár
bútor
József Attila Könyvtár
Magyarkanizsa
olvasás
könyv

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.