Ugrás a tartalomra

Megújult külsővel várja a TAKT alkotóháza a művészet kedvelőit

2020.07.21
13:19
2020.07.21
16:41
Forrás
Pannon RTV
A művészetkedvelők, művészek akár egész évben látogathatják az alkotóházat.

Elnyerte végső kinézetét a Temerini Alkotóműhely és Képzőművészeti Tábor, vagyis a TAKT alkotóháza. A tetőtér szigetelése, a fűtőtestek és a kiállítási tárgyak megvilágítását szolgáló reflektorok felszerelését követően, a művészetkedvelők akár télen is látogathatják a kiállítótermet. A tér a jövőben rendezvények és kulturális események színhelyéül szolgál majd.

A Temerini Alkotóműhely és Képzőművészeti Tábor 44 éves múltra tekint vissza. A 40. tábor tavaly lett megtartva. Ezekből láthatnak képes összeállítás a mögöttem látható pannókon. Az érdeklődők ezt is meg tudják tekinteni itt a helyszínen.

A tetőtér szigetelését, a fűtőtestek és a kiállítási tárgyak megvilágítását szolgáló reflektorok beszerelését követően a művészetkedvelők, művészek, előzetes bejelentkezést követően akár egész évben látogathatják az alkotóházat.

Ádám István, elnök, TAKT: „Ezt a helyiséget nem tudtuk használni. Nyáron meleg volt, télen pedig hideg. Májustól októberig tudtunk csak rendezvényeket szervezni. Idén, a magyar államnak köszönve, elkészült a fűtés. A fűtőtestestek megfelelő hőmérsékletet biztosítanak. Így már tudjuk használni.”

A TAKT és a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szoros kapcsolatot ápol. Közös szervezésben már több kulturális, tematikus rendezvény valósult meg az alkotóház területén.

Varga Flórián, elnök, Szirmai Károly MME: „Bent lehet folyamatosan programokat, találkozókat szervezni. Külön öröm, hogy látom, hogy a külső vizes góc is elkészül. Mindez hozzájárul, segít, hogy sokkal kulturáltabb keretek között tudjuk lebonyolítani akár a népzenei tábort.”

A TAKT-on belül két állandó szakcsoport működik. A néprajzi a tájházról, valamint a megjelenő kiadványokról visel gondot. A képzőművészeti szekción belül pedig grafikusok, keramikusok és festők számára biztosítanak helyet az alkotásra, kiállításra. Ideglenes rendezvényszervezői csoportjukban felolvasó- és népzenei esteket, könyvbemutatókat, táncházakat, megemlékezéseket és egyéb kulturális programokat szerveznek.

szigetelés
reflektor
TAKT
TAKT alkotóműhely

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.