Ugrás a tartalomra

Megújult külsővel várja a TAKT alkotóháza a művészet kedvelőit

2020.07.21
13:19
2020.07.21
16:41
Forrás
Pannon RTV
A művészetkedvelők, művészek akár egész évben látogathatják az alkotóházat.

Elnyerte végső kinézetét a Temerini Alkotóműhely és Képzőművészeti Tábor, vagyis a TAKT alkotóháza. A tetőtér szigetelése, a fűtőtestek és a kiállítási tárgyak megvilágítását szolgáló reflektorok felszerelését követően, a művészetkedvelők akár télen is látogathatják a kiállítótermet. A tér a jövőben rendezvények és kulturális események színhelyéül szolgál majd.

A Temerini Alkotóműhely és Képzőművészeti Tábor 44 éves múltra tekint vissza. A 40. tábor tavaly lett megtartva. Ezekből láthatnak képes összeállítás a mögöttem látható pannókon. Az érdeklődők ezt is meg tudják tekinteni itt a helyszínen.

A tetőtér szigetelését, a fűtőtestek és a kiállítási tárgyak megvilágítását szolgáló reflektorok beszerelését követően a művészetkedvelők, művészek, előzetes bejelentkezést követően akár egész évben látogathatják az alkotóházat.

Ádám István, elnök, TAKT: „Ezt a helyiséget nem tudtuk használni. Nyáron meleg volt, télen pedig hideg. Májustól októberig tudtunk csak rendezvényeket szervezni. Idén, a magyar államnak köszönve, elkészült a fűtés. A fűtőtestestek megfelelő hőmérsékletet biztosítanak. Így már tudjuk használni.”

A TAKT és a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szoros kapcsolatot ápol. Közös szervezésben már több kulturális, tematikus rendezvény valósult meg az alkotóház területén.

Varga Flórián, elnök, Szirmai Károly MME: „Bent lehet folyamatosan programokat, találkozókat szervezni. Külön öröm, hogy látom, hogy a külső vizes góc is elkészül. Mindez hozzájárul, segít, hogy sokkal kulturáltabb keretek között tudjuk lebonyolítani akár a népzenei tábort.”

A TAKT-on belül két állandó szakcsoport működik. A néprajzi a tájházról, valamint a megjelenő kiadványokról visel gondot. A képzőművészeti szekción belül pedig grafikusok, keramikusok és festők számára biztosítanak helyet az alkotásra, kiállításra. Ideglenes rendezvényszervezői csoportjukban felolvasó- és népzenei esteket, könyvbemutatókat, táncházakat, megemlékezéseket és egyéb kulturális programokat szerveznek.

szigetelés
reflektor
TAKT
TAKT alkotóműhely

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű