Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Megzenésített versek hangzottak el a VM4K-ban

2019-06-07
11:04
2019-06-07
17:38
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi Misztrál együttes koncertezett a szabadkai VM4K-ban csütörtökön este.

A több mint húsz éve alakult együttes repertoárján magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások is szerepelnek.

Babits Mihály, Álmok kusza kertjeiből című versével kezdődött a Misztrál együttes szabadkai koncertje. Az 1997-ben alakult csapat a magyar költészet kiemelkedő művei mellett több alkalommal is merített az európai irodalom kincsestárából. Dalaikban a népzenét ötvözik világzenei motívumokkal - mondta Török Máté, az együttes egyik alapítója.

Török Máté, alapítótag, Misztrál együttes: „Egy olyan műsort hoztunk, ami egy kicsit bemutatja a magyar irodalomban rejlő lehetőségeket, azt a nagy kincsesládát hoztuk el, amiből mi szoktunk válogatni. Azt tapasztaltuk ebben a két évtizedben, amióta együtt muzsikálunk, ez a kincsesláda folyamatosan bővül a kortárs irodalommal. Egészen Janus Pannoniustól a mai kortárs irodalomig találhatók versek azok közül, amit muzsikálni fogunk.”

Hamarosan megjelenik a Misztrál együttes 20 éves nagykoncertjének dupla albuma. Török Máté elmondta, a fellépésen a hetven tagú Csíkszerda kórus is közreműködött.

 Török Máté, alapítótag, Misztrál együttes: „Vedres Csaba 17 Misztrál dalt kórusművé alakított át velünk közösen, és ezt adtuk elő. Ha minden jól megy, a jövő héten a gyárból kikerül ez a CD. Ebből lesz egy videós anyag is, készült sok kamerás felvétel is. Ennek a vágását éppen most végzik a szakemberek, és ha minden jól megy, akkor ez is látható lesz a Youtube-on.”

A nyáron ismét megrendezik a már hagyományossá vált Regejáró Misztrál fesztivált Nagymaroson, a Dunakanyar szívében.

VM4K
Misztrál
koncert
Szabadka

Most

16:38, Frissítve: 16:44

Kezdődik a strandszezon Palicson

Szombaton kezdődik hivatalosan a fürdőszezon Palicson. A homokos strandon 20 nyugágy és új napernyők várják a pihenni vágyókat, továbbá négy tusoló működik majd.

Népszerű