Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Megzenésített versek hangzottak el a VM4K-ban

2019-06-07
11:04
2019-06-07
17:38
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi Misztrál együttes koncertezett a szabadkai VM4K-ban csütörtökön este.

A több mint húsz éve alakult együttes repertoárján magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások is szerepelnek.

Babits Mihály, Álmok kusza kertjeiből című versével kezdődött a Misztrál együttes szabadkai koncertje. Az 1997-ben alakult csapat a magyar költészet kiemelkedő művei mellett több alkalommal is merített az európai irodalom kincsestárából. Dalaikban a népzenét ötvözik világzenei motívumokkal - mondta Török Máté, az együttes egyik alapítója.

Török Máté, alapítótag, Misztrál együttes: „Egy olyan műsort hoztunk, ami egy kicsit bemutatja a magyar irodalomban rejlő lehetőségeket, azt a nagy kincsesládát hoztuk el, amiből mi szoktunk válogatni. Azt tapasztaltuk ebben a két évtizedben, amióta együtt muzsikálunk, ez a kincsesláda folyamatosan bővül a kortárs irodalommal. Egészen Janus Pannoniustól a mai kortárs irodalomig találhatók versek azok közül, amit muzsikálni fogunk.”

Hamarosan megjelenik a Misztrál együttes 20 éves nagykoncertjének dupla albuma. Török Máté elmondta, a fellépésen a hetven tagú Csíkszerda kórus is közreműködött.

 Török Máté, alapítótag, Misztrál együttes: „Vedres Csaba 17 Misztrál dalt kórusművé alakított át velünk közösen, és ezt adtuk elő. Ha minden jól megy, a jövő héten a gyárból kikerül ez a CD. Ebből lesz egy videós anyag is, készült sok kamerás felvétel is. Ennek a vágását éppen most végzik a szakemberek, és ha minden jól megy, akkor ez is látható lesz a Youtube-on.”

A nyáron ismét megrendezik a már hagyományossá vált Regejáró Misztrál fesztivált Nagymaroson, a Dunakanyar szívében.

VM4K
Misztrál
koncert
Szabadka

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.