Ugrás a tartalomra

Mekkora terhet bír el egy házasság?

2022.06.23
14:37
2022.06.23
16:30
Forrás
Pannon RTV
Ezt a témát feszegeti Pap Éva legújabb, Megbocsátás című könyve, amelyet Palicson mutattak be.

A nemrég megjelent regény a nő és a férfi szemszögéből mutat be egy valós eseményeken alapuló drámát. Pap Éva korábbi két történelmi romantikus könyve után egy napjainkban Újvidéken történő, érzékeny témát feldolgozó regénnyel jelentkezett. Az író szegedi származása ellenére nagy kötődést érez Vajdaság iránt, amelyből később regények születnek.

Pap Éva, író: „Az érdekessége az, hogy Újvidéken játszódik és nagyon odafigyeltem, hogy Újvidék levegőjét, ahogy lélegzik a város, ahogy él, azt hűen át tudjam adni. Maga a történet arról szól, hogy ami a párkapcsolatban élők legnagyobb félelme nőként, feleségként, hogy amikor úgy érezzük, hogy minden a legnagyobb rendben van, akkor borul a feje tetejére a világ, akkor derül ki, hogy megcsalva lettünk és lehet, hogy a férjünknek abból a kapcsolatából még egy gyerek is születik. Innen indul a történet és ennek egy egész lelki hátterét tudjuk követni a nő és a férfi szemszögéből.”

Pap Éva
könyvbemutató
Palics

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.
13:32, Frissítve: 17:33

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.