Ugrás a tartalomra

Menyegző a Csóka Művelődési és Oktatási Központ színpadán

2023.02.04
07:31
2023.02.04
15:53
Forrás
Pannon RTV
Csókán is bemutatta Menyegző című előadását a magyarkanizsai Mázlisták amatőr színjátszó társulat. A társulatot fogyatékossággal élő emberek alkotják, akik Mácsai Mónika és Kávai Eleonóra vezetésével állították színpadra a darabot.

A péntek esti program a Csóka Művelődési és Oktatási Központ szervezésében valósulhatott meg.

Hardi Andrea, a Csóka Művelődési és Oktatási Központ művelődésszervezője kiemelte: „A Csóka Művelődési és Oktatási Központ igyekszik odafigyelni az emberek igényeire és úgy, ahogy eddig is, úgy ezek után is színes műsorokkal, programokkal várja az idelátogatókat, a környékbeli falvakból, más városokból és a helybelieket is.”

Oláh Tamás és Tomin Kis Anikó rendezők a darabban igyekeztek a fiatalokat érintő kérdésekre válaszokat találni, amit azután látványos elemekkel színpadra is állítottak.

Tomin Kis Anikó, színésznő-koreográfus, a darab egyik rendezője: „Az előadás majdnem kétéves, másfél éves próbafolyamat eredménye, és közben azt figyeltük meg, hogy abban azt időszakban mi érdekli őket, a fiatalokat a saját életükben. Mi után érdeklődnek, mint a felelősségvállalás, a felnőtté válás, gyerekvállalás – ezek a témák voltak, amikkel ők, akkor foglalkoztak és megjelentek az improvizációkon keresztül. Abból válogattunk olyan anyagot össze, amivel a Tamással- Oláh Tamás a másik rendezője az előadásnak- egy színházi előadássá tudott érni.”

A több egész estés produkcióval rendelkező Mázlisták társulat az Együtt Veled- Értük Értelmi és Testi Fogyatékosok Érdekeit Védő és Segítő Egyesületen keresztül működik. Az amatőr társulat állandó résztvevője a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Táborának és a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók találkozójának is.

Mázlisták
Csóka Művelődési és Oktatási Központ
Hardi Andrea
Tomin Kis Anikó

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.