Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Menyegző a Csóka Művelődési és Oktatási Központ színpadán

2023.02.04
07:31
2023.02.04
15:53
Forrás
Pannon RTV
Csókán is bemutatta Menyegző című előadását a magyarkanizsai Mázlisták amatőr színjátszó társulat. A társulatot fogyatékossággal élő emberek alkotják, akik Mácsai Mónika és Kávai Eleonóra vezetésével állították színpadra a darabot.

A péntek esti program a Csóka Művelődési és Oktatási Központ szervezésében valósulhatott meg.

Hardi Andrea, a Csóka Művelődési és Oktatási Központ művelődésszervezője kiemelte: „A Csóka Művelődési és Oktatási Központ igyekszik odafigyelni az emberek igényeire és úgy, ahogy eddig is, úgy ezek után is színes műsorokkal, programokkal várja az idelátogatókat, a környékbeli falvakból, más városokból és a helybelieket is.”

Oláh Tamás és Tomin Kis Anikó rendezők a darabban igyekeztek a fiatalokat érintő kérdésekre válaszokat találni, amit azután látványos elemekkel színpadra is állítottak.

Tomin Kis Anikó, színésznő-koreográfus, a darab egyik rendezője: „Az előadás majdnem kétéves, másfél éves próbafolyamat eredménye, és közben azt figyeltük meg, hogy abban azt időszakban mi érdekli őket, a fiatalokat a saját életükben. Mi után érdeklődnek, mint a felelősségvállalás, a felnőtté válás, gyerekvállalás – ezek a témák voltak, amikkel ők, akkor foglalkoztak és megjelentek az improvizációkon keresztül. Abból válogattunk olyan anyagot össze, amivel a Tamással- Oláh Tamás a másik rendezője az előadásnak- egy színházi előadássá tudott érni.”

A több egész estés produkcióval rendelkező Mázlisták társulat az Együtt Veled- Értük Értelmi és Testi Fogyatékosok Érdekeit Védő és Segítő Egyesületen keresztül működik. Az amatőr társulat állandó résztvevője a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Táborának és a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók találkozójának is.

Mázlisták
Csóka Művelődési és Oktatási Központ
Hardi Andrea
Tomin Kis Anikó

Most

15:02

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 15:09

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.