Ugrás a tartalomra

Mesedélelőtt a horgosi fiókkönyvtárban

2021.09.30
13:47
2021.09.30
16:48
Forrás
Pannon RTV
A népmesét ünnepelték, miközben a kisgyerekek megismerkedhettek a könyvtárral.

Mesedélelőttöt tartottak a József Attila Könyvtár horgosi fiókkönyvtárában óvodás gyerekeknek. Az eseményt Benedek Elek születésnapja és a magyar népmese napja alkalmából szervezték.

Figyelmesen hallgatták Benedek Elek Só című történetét a gyerekek, a többségük szereti a népmesét. Hoksza Noémi el is mesélte kedvenc történetét.

A mesedélelőtt részeként a gyerekek megismerkedhettek a könyvtárral is közelebbről. Többségük már járt az intézményben. Molnár Emese szeret oda járni. „Mert sok itt a könyv, és kikölcsönözhetek dínós és lovas könyveket.”

A szervezők papírszínház és élőszavas mesemondás útján szólították meg a gyerekeket. Horváth Hilda, horgosi könyvtáros: „Az volt a célunk ezzel, hogy egyrészt megemlékezzünk a magyar népmese napjáról, valamint, hogy az óvodás korcsoportot is becsalogassuk a könyvtárba, hogy ők is nagyobb számban járjanak könyvtárba.”

Kortól függetlenül a népmese minden korosztály számára közkedvelt - tette hozzá a könyvtáros.

mese
népmese
népmese napja
Horgos
könyvtár
mesedélelőtt
gyerekek

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.