Ugrás a tartalomra

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

2022.09.30
13:22
2022.09.30
15:40
Forrás
Pannon RTV
Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Megtelt a horgosi könyvtár kis lurkókkal a mesedélelőttön. Ezúttal A kiskondás című magyar népmesét hallhatták a gyerekek, ami nagyon tetszett nekik.

A szervezők papírszínház és élőszavas mesemondás útján szólították meg a gyerekeket.

Sós Nóra, a horgosi Művelődési Ház programkoordinátora keimelte: „Fontosnak tartjuk, hogy már kisgyermek korban a gyermekeket impulzus érje, mind a könyvek, mind az illusztrációk iránt, a magyar népmese iránt. Egy-egy ilyen alkalom pontosan jó arra, hogy a gyerekeket bevonzzuk a könyvtárba és olvasóvá neveljük őket.”

Az elkövetkező időszakban sem maradnak mese nélkül a horgosi gyerekek, a téli szünetben az idén is megszervezik a Mesés téli napokat.

Horgos
Magyarkanizsa
Sós Nóra

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű