Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

2022.09.30
13:22
2022.09.30
15:40
Forrás
Pannon RTV
Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Megtelt a horgosi könyvtár kis lurkókkal a mesedélelőttön. Ezúttal A kiskondás című magyar népmesét hallhatták a gyerekek, ami nagyon tetszett nekik.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A szervezők papírszínház és élőszavas mesemondás útján szólították meg a gyerekeket.

Sós Nóra, a horgosi Művelődési Ház programkoordinátora keimelte: „Fontosnak tartjuk, hogy már kisgyermek korban a gyermekeket impulzus érje, mind a könyvek, mind az illusztrációk iránt, a magyar népmese iránt. Egy-egy ilyen alkalom pontosan jó arra, hogy a gyerekeket bevonzzuk a könyvtárba és olvasóvá neveljük őket.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az elkövetkező időszakban sem maradnak mese nélkül a horgosi gyerekek, a téli szünetben az idén is megszervezik a Mesés téli napokat.

Horgos
Magyarkanizsa
Sós Nóra

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű