Ugrás a tartalomra

Mesejátékot mutattak be Magyarkanizsán

2022.03.24
12:37
2022.03.24
17:13
Forrás
Pannon RTV
Butából egy is elég címmel mesejátékot láthatott a magyarkanizsai közönség a helyi Művészetek Házában szerda délután a ferencvárosi Új Nemzeti Kamara Színház előadásában. A gyermekeknek szánt előadás Illyés Gyula gyűjtése nyomán készült.

Megtelt a magyarkanizsai Művészetek Háza. A mesejáték örök érvényű igazságokról, emberi kapcsolatokról szól, mindez humorral fűszerezve.

Szabó Gyula Győző, színész, Új Nemzeti Kamara Színház, Ferencváros: „Egészen biztos, hogy le tudják szűrni a tanulságot. Csángóföldön turnéztunk ezzel a darabbal még a járvány előtt, valamint most januárban is volt a csapat Csángóföldön és mindenhol nagy sikernek örvendett.”

Az Új Nemzeti Kamara Színház gyermek-előadásai a népmesékhez, a népzenéhez és a mondókákhoz kapcsolódnak. Most Illyés Gyula egyik meséje alapján készült el az előadás.

Kovács Éva Rebecca, művészeti vezető, Új Nemzeti Kamara Színház, Ferencváros: „A mostani gyerekeknek is és a mostani felnőtteknek is nagyon sok tanulsággal tarkított és nagyon sok tanulsággal rendelkezik. Ezért volt számomra nagyon fontos, hogy a 21. században is találkozzunk egy olyan mesével, ami hosszú és örök értékeket képvisel.

A vendégjáték támogatója Ferencváros és Magyarkanizsa önkormányzata volt.

Magyarkanizsa
Új Nemzeti Kamara Színház
Művészetek Háza

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.