Ugrás a tartalomra

Mesék a zárkából a CNESA-ban

2022.09.29
10:55
2022.09.29
16:00
Forrás
Pannon RTV
A Mesék a zárkából című magyar dokumentumfilm magyarkanizsai bemutatóját tartották tegnap délután. Pénteken további két kortárs magyar filmet vetítenek le a helyi CNESA Oktatási és Művelődési Intézményben.

17 óra 30 perctől a Korai menyegző című filmdráma lesz műsoron, 19 órától pedig a Lőrincz Nándor rendezte Legjobb tudomásom szerint című alkotást tekintheti meg a közönség. A filmvetítések egy szerb-magyar IPA-projekt keretében valósulnak meg.

Ivona Kopilovič, marketingmenedzser, FILMYing projekt: „Az utolsó dolog, ami a FILMYing pályázatra fog történni, az a magyar és a szerb filmek promotálása Magyarországon és Szerbiában. Itt három különböző magyar filmet fogunk bemutatni, négy különböző városban, Szabadkán, Nagybecskereken, Magyarkanizsán és Újvidéken. A magyar partnerünk Szegedről, ők ugyanúgy három szerb filmet fognak bemutatni négy városban.”

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Ivona Kopilović
Magyarkanizsa

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.