Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Mesekuckó, Öko-sarok - Farsangi forgatag a VM4K-ban

2021-02-13
14:34
2021-02-13
16:22
Forrás
Pannon RTV
A gyerekek jelmezeket varrtak, álarcokat készítettek és zenéltek, hogy elűzzék a telet.
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Mintegy 100 gyerek vett részt a foglalkozásokon. Samu Dániel és Jerotijević Léna már többször jelentkezett a szabadkai VM4K által szervezett eseményekre.

Samu Dániel:
„ Nem most vagyok először, már voltam többször. Szeretem, nagyon.
- Minek öltöztél be farsangkor?
- Kalóznak.”

Jerotijević Léna:
„ Belehet öltözni.
- Te minek öltöztél be?
- Cicának.”

Kosányi Tamás, a VM4K szakmai referense szerint fontos, hogy a fiatalok megtanulják és ápolják a farsangi hagyományokat.

„Ezen a héten ezekbe a foglalkozásokba farsangi színezetet adtuk, ami azt jelenti, hogy minden foglalkozást a farsang színeiben szerveztünk meg. Például, a néptáncos foglalkozások a farsang jegyében teltek, telet űztek, énekeltek, táncoltak. A kézműves foglalkozáson, a Fedezd fel a tehetséged!, vagy a Téged vár az Öko-sarok!, elkészítették, megtervezték a maszkokat, az álarcokat. A ringatófoglalkozáson télűződalocskákat tanultak.”

A VM4K szakmai referense hozzátette, a gyerekek különösen jól érezték magukat a tematikus héten. A farsangi időszak jegyében a szervezők fánkkal is kedveskedtek a résztvevőknek.

A járványügyi intézkedésekre való tekintettel a szervezők mindent megtettek a gyerekek védelméért, lázat mértek és rendszeres fertőtlenítést végeztek.

VM4K
farsang
Szabadka
hagyomány
jelmez
Kosányi Tamás
szakmai referens
kézműves
foglalkozás
mesekuckó
öko-sarok

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.