Ugrás a tartalomra

Mesekuckó, Öko-sarok - Farsangi forgatag a VM4K-ban

2021.02.13
14:34
2021.02.13
16:22
Forrás
Pannon RTV
A gyerekek jelmezeket varrtak, álarcokat készítettek és zenéltek, hogy elűzzék a telet.

Mintegy 100 gyerek vett részt a foglalkozásokon. Samu Dániel és Jerotijević Léna már többször jelentkezett a szabadkai VM4K által szervezett eseményekre.

Samu Dániel:
„ Nem most vagyok először, már voltam többször. Szeretem, nagyon.
- Minek öltöztél be farsangkor?
- Kalóznak.”

Jerotijević Léna:
„ Belehet öltözni.
- Te minek öltöztél be?
- Cicának.”

Kosányi Tamás, a VM4K szakmai referense szerint fontos, hogy a fiatalok megtanulják és ápolják a farsangi hagyományokat.

„Ezen a héten ezekbe a foglalkozásokba farsangi színezetet adtuk, ami azt jelenti, hogy minden foglalkozást a farsang színeiben szerveztünk meg. Például, a néptáncos foglalkozások a farsang jegyében teltek, telet űztek, énekeltek, táncoltak. A kézműves foglalkozáson, a Fedezd fel a tehetséged!, vagy a Téged vár az Öko-sarok!, elkészítették, megtervezték a maszkokat, az álarcokat. A ringatófoglalkozáson télűződalocskákat tanultak.”

A VM4K szakmai referense hozzátette, a gyerekek különösen jól érezték magukat a tematikus héten. A farsangi időszak jegyében a szervezők fánkkal is kedveskedtek a résztvevőknek.

A járványügyi intézkedésekre való tekintettel a szervezők mindent megtettek a gyerekek védelméért, lázat mértek és rendszeres fertőtlenítést végeztek.

VM4K
farsang
Szabadka
hagyomány
jelmez
Kosányi Tamás
szakmai referens
kézműves
foglalkozás
mesekuckó
öko-sarok

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.