Ugrás a tartalomra

Mesélj rólam!

2018.03.17
23:16
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A törökkanizsai Ablak Színház Egyesület megtartotta VI. Mesélj rólam! című vers- és prózamondó versenyét, amelyre ezúttal 67 diák jelentkezett. A fő díj az ingyenes Szép szó tábor.

A törökkanizsai színházban szombaton délelőtt 67 vers- és prózamondó gyermek lépett színpadra. A zsűri és a közönség előtt alsós és felsős általános iskolások és egyetlen középiskolás szerepelt, akik nagyszerű felkészültségről tettek tanbúbizonyságot. A versenyző diákok közül egyedül egy hajdújárási ötödikes, Szalai Violetta mutatkoztott be prózai alkotással, aki tavaly megnyerte a Szép szó versenyt is. „Gyakran fellépek, ötéves korom óta mondok verseket, meséket, prózákat, úgyhogy nekem nem újdonság.”

A szervező egyesület elnöke, Rusz Zsuzsanna elmondta, hogy annak idején egy meghatározott tematikával indult a verseny, de az idő múlásával ezen változtatniuk kellett: „Az első két-három évben az volt a témánk, a neve is az a versenynek, hogy Mesélj rólam!, az anya-gyerek kapcsolat, tehát a gyerekek, a szeretet, a közelség, a család melege, a remény és boldogság, az ilyen pozitív dolgok voltak, de sajnos elfogytak a versek valahogy és megváltoztattuk. Bármilyen témában lehet választani verset is, prózát is, sőt népmesét is lehet mondani.”

A szakmai zsűriben a szervező egyesület egy tagja mellett Elor Emina színésznő és Varga Tamás színművész, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársa kapott helyet. Varga Tamás: „A gyermekrendezvények mindig nagyon fontosak, mert a kultúra örökségét ők ápolják és ők viszik majd tovább. Egy ilyen versmondó verseny alkalmával is azt tudjuk látni, hogy mennyien foglalkoznak vele, mennyien törődnek a verssel, hogy egyáltalán mennyi emberre lehet majd később számítani.”

A zsűri értékelése szerint az ovisok és első osztályosok kategóriájában a szabadkai Sebők Csáki Tiána bizonyult legjobbnak. A másodikosok legjobbja a zentai Horváth Blanka lett, a harmadikosoknál pedig a palicsi Danka Lili nyert. A negyedikeseknél a zentai Tornai Lea, az ötödikeseknél a hajdújárási Szalai Violetta, a hatodikosoknál pedig a bácsfeketehegyi Vajda Noa aratta le a babérokat. A középiskolások kategóriájában a palicsi Balley Ingrid gimnazista bizonyult legsikeresebbnek. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete díját, az ingyenes Szép szó tábort egy negyedikes zentai diák, Galusz Áron érdemelte ki.

Törökkanizsa
Ablak Színház Egyesület
vers
prózamondó
verseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.