Ugrás a tartalomra

Messzeringó gyermekkorom világa...

2019.10.26
15:30
2019.10.26
15:37
Forrás
Pannon RTV
Közel 100 résztvevője volt a Zentán megrendezett negyedik Messzeringó gyermekkorom világa elnevezésű versmondó versenynek, amelyet a Thurzó Lajos Általános Iskola szervezett.

Hugyik Richárd szervező elmondta, évről évre több olyan versmondó jelentkezik, akik a magyart mint környezetnyelvet tanulják. A zsűriben a vajdasági közélet olyan ismert és elismert alakjai értékelték a diákok teljesítményét mint Varga Tamás, színművész vagy Tóth Lívia, újságíró. A szavalóversenyt zentai önkormányzat, a Magyar Nemzeti Tanács, a Zetna Kiadó, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Forum Könyvkiadó is támogatta.

Zenta
versmondó verseny
Thurzó Lajos Általános Iskola
Hugyik Richárd
Varga Tamás
Tóth Lívia

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.