Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Meteorok - a világűr hírnökei

2019-05-14
17:32
2019-05-14
18:52
Forrás
Pannon RTV
Meteorok - a világűr hírnökei címmel nyílt kiállítás a Szabadkai Városi Múzeumban.

A természettudományi témájú tárlat Belgrádból, a Természettudományi Múzeumból érkezett, és októberig lehet megtekinteni. Május 18-a egyébként a Múzeumok Nemzetközi Világnapja. Ekkor Szabadkán is egy nap alatt csaknem hétezer ember tekinti meg a múzeum tárlatait, látogat el a színes programokra.

Hulló István, igazgató, Szabadkai Városi Múzeum: „A hullócsillagokként ismert meteorokról szól a kiállítás, azoknak a megjelenéséről, életéről, földi jelenségéről és következményéről. Ezek a földön kívüli kőzetek, mint meteoritok keringenek elsősorban a Mars illetve a Jupiter közötti zónában. Van ez az aszteroida kőzet gyűrű és innen, amikor a Föld mágneses terének hatására bekerülnek az atmoszférába, akkor állatában láthatatlanul elporladnak vagy apró szemcsék, tűzgolyó formájában, mint bolidok jelennek meg.”

Hulló István
Szabadkai Városi Múzeum
múzeumok éjszakája

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.