Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Meteorok - a világűr hírnökei

2019-05-14
17:32
2019-05-14
18:52
Forrás
Pannon RTV
Meteorok - a világűr hírnökei címmel nyílt kiállítás a Szabadkai Városi Múzeumban.

A természettudományi témájú tárlat Belgrádból, a Természettudományi Múzeumból érkezett, és októberig lehet megtekinteni. Május 18-a egyébként a Múzeumok Nemzetközi Világnapja. Ekkor Szabadkán is egy nap alatt csaknem hétezer ember tekinti meg a múzeum tárlatait, látogat el a színes programokra.

Hulló István, igazgató, Szabadkai Városi Múzeum: „A hullócsillagokként ismert meteorokról szól a kiállítás, azoknak a megjelenéséről, életéről, földi jelenségéről és következményéről. Ezek a földön kívüli kőzetek, mint meteoritok keringenek elsősorban a Mars illetve a Jupiter közötti zónában. Van ez az aszteroida kőzet gyűrű és innen, amikor a Föld mágneses terének hatására bekerülnek az atmoszférába, akkor állatában láthatatlanul elporladnak vagy apró szemcsék, tűzgolyó formájában, mint bolidok jelennek meg.”

Hulló István
Szabadkai Városi Múzeum
múzeumok éjszakája

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.