Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mézeskalácsot minden kis kézbe!

2022.09.21
14:31
2022.09.21
16:38
Forrás
Pannon RTV
A Mézeskalács szeptemberi számát vehették át a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola másodikos diákjai.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A cél: az olvasás népszerűsítése - emelték ki a Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Szó Lapkiadó Kft. képviselői. A gyermeklap szeptemberi számát egyébként az elsős és másodikos magyar kisdiákok mellett az ovisok is megkapják. A programot a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Szerda reggel 32 zentai másodikos tanuló vehette át a Mézeskalács szeptemberi kiadványát. A diákok körében igencsak közkedvelt a lap. Kiss Péter Anna, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Egyszer megjelent a rajzom, sokat szoktam olvasni, és szeretek kifestőzni, meg a különbségkeresőt is szeretem csinálni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szeptemberi szám az őszre és az iskolakezdésre fókuszál. Török Erna, szerkesztő, Mézeskalács: „A Mézeskalács legújabb számát is nagy örömmel alkottuk meg, mivel arra törekedtünk, hogy minél inkább felkeltsük a gyerekek érdeklődését az olvasás, a versek, a mesék iránt, és különféle kézügyességi feladatokkal is elláttuk az újságot. Tehát mindig törekszünk arra, hogy amellett, hogy irodalmi alkotásokat vonultatunk fel a kis újságban, legyenek azok a tartalmak is, amelyek a szórakozást, a kézügyesség fejlesztését hivatottak előhívni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Mézeskalács színes rovatai bemutatják és közelebb hozzák a gyerekeknek a szépirodalmat, és ennek segítségével új ismeretekre tehetnek szert a diákok. Emellett a Magyar Szó a család minden korosztályának próbál megfelelő kiadványt biztosítani. Máriás Endre, főszerkesztő-helyettes, Magyar Szó: „Nagyon örülünk annak, hogy a gyermekek részéről mindenhonnan pozitív visszajelzés érkezik hozzánk arra vonatkozóan, hogy nem csak ők maguk, hanem az egész család olvassa a kiadványainkat. A Magyar Szó esetében tudni kell, hogy a család minden tagja számára kínál kiadványokat: egyrészt a gyermekek számára a Mézeskalácsot, azután a Jó Pajtás ifjúsági lap és a Magyar Szó mint az anyalap.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Mézeskalácsot a beiskolázási csomag részeként 1400 elsős kisdiák is megkapta. A napokban pedig több mint 5300 óvodás is átveheti a gyermeklapot. Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke: „Az a szándékunk valójában, hogy a gyermekekkel megszerettessük, illetve megismertessük ezt a gyermekújságot, hogy a későbbiek során ők is értő olvasókká váljanak, hogy a Mézeskalács mellett a Jó Pajtást, illetve a Magyar Szót is, illetve más napilapot, hetilapot forgassanak és olvassanak, hiszen mindannyian tudjuk, hogy olvasni érték és öröm.”

A másodikos diákok egy kis meglepetéssel is készültek. Három verset adtak elő a vendégeknek.

mézeskalács
újság
Magyar Szó Lapkiadó Kft
Zenta
olvasás
ovisok
elsősök
másodikosok
Török Erna
Máriás Endre
Jerasz Anikó

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.