Ugrás a tartalomra

Mézeskalácsot minden kis kézbe!

2022.09.21
14:31
2022.09.21
16:38
Forrás
Pannon RTV
A Mézeskalács szeptemberi számát vehették át a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola másodikos diákjai.

A cél: az olvasás népszerűsítése - emelték ki a Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Szó Lapkiadó Kft. képviselői. A gyermeklap szeptemberi számát egyébként az elsős és másodikos magyar kisdiákok mellett az ovisok is megkapják. A programot a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Szerda reggel 32 zentai másodikos tanuló vehette át a Mézeskalács szeptemberi kiadványát. A diákok körében igencsak közkedvelt a lap. Kiss Péter Anna, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Egyszer megjelent a rajzom, sokat szoktam olvasni, és szeretek kifestőzni, meg a különbségkeresőt is szeretem csinálni.”

A szeptemberi szám az őszre és az iskolakezdésre fókuszál. Török Erna, szerkesztő, Mézeskalács: „A Mézeskalács legújabb számát is nagy örömmel alkottuk meg, mivel arra törekedtünk, hogy minél inkább felkeltsük a gyerekek érdeklődését az olvasás, a versek, a mesék iránt, és különféle kézügyességi feladatokkal is elláttuk az újságot. Tehát mindig törekszünk arra, hogy amellett, hogy irodalmi alkotásokat vonultatunk fel a kis újságban, legyenek azok a tartalmak is, amelyek a szórakozást, a kézügyesség fejlesztését hivatottak előhívni.”

A Mézeskalács színes rovatai bemutatják és közelebb hozzák a gyerekeknek a szépirodalmat, és ennek segítségével új ismeretekre tehetnek szert a diákok. Emellett a Magyar Szó a család minden korosztályának próbál megfelelő kiadványt biztosítani. Máriás Endre, főszerkesztő-helyettes, Magyar Szó: „Nagyon örülünk annak, hogy a gyermekek részéről mindenhonnan pozitív visszajelzés érkezik hozzánk arra vonatkozóan, hogy nem csak ők maguk, hanem az egész család olvassa a kiadványainkat. A Magyar Szó esetében tudni kell, hogy a család minden tagja számára kínál kiadványokat: egyrészt a gyermekek számára a Mézeskalácsot, azután a Jó Pajtás ifjúsági lap és a Magyar Szó mint az anyalap.”

A Mézeskalácsot a beiskolázási csomag részeként 1400 elsős kisdiák is megkapta. A napokban pedig több mint 5300 óvodás is átveheti a gyermeklapot. Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke: „Az a szándékunk valójában, hogy a gyermekekkel megszerettessük, illetve megismertessük ezt a gyermekújságot, hogy a későbbiek során ők is értő olvasókká váljanak, hogy a Mézeskalács mellett a Jó Pajtást, illetve a Magyar Szót is, illetve más napilapot, hetilapot forgassanak és olvassanak, hiszen mindannyian tudjuk, hogy olvasni érték és öröm.”

A másodikos diákok egy kis meglepetéssel is készültek. Három verset adtak elő a vendégeknek.

mézeskalács
újság
Magyar Szó Lapkiadó Kft
Zenta
olvasás
ovisok
elsősök
másodikosok
Török Erna
Máriás Endre
Jerasz Anikó

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.