Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mézeskalácsot minden kis kézbe!

2022.09.21
14:31
2022.09.21
16:38
Forrás
Pannon RTV
A Mézeskalács szeptemberi számát vehették át a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola másodikos diákjai.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A cél: az olvasás népszerűsítése - emelték ki a Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Szó Lapkiadó Kft. képviselői. A gyermeklap szeptemberi számát egyébként az elsős és másodikos magyar kisdiákok mellett az ovisok is megkapják. A programot a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Szerda reggel 32 zentai másodikos tanuló vehette át a Mézeskalács szeptemberi kiadványát. A diákok körében igencsak közkedvelt a lap. Kiss Péter Anna, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Egyszer megjelent a rajzom, sokat szoktam olvasni, és szeretek kifestőzni, meg a különbségkeresőt is szeretem csinálni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szeptemberi szám az őszre és az iskolakezdésre fókuszál. Török Erna, szerkesztő, Mézeskalács: „A Mézeskalács legújabb számát is nagy örömmel alkottuk meg, mivel arra törekedtünk, hogy minél inkább felkeltsük a gyerekek érdeklődését az olvasás, a versek, a mesék iránt, és különféle kézügyességi feladatokkal is elláttuk az újságot. Tehát mindig törekszünk arra, hogy amellett, hogy irodalmi alkotásokat vonultatunk fel a kis újságban, legyenek azok a tartalmak is, amelyek a szórakozást, a kézügyesség fejlesztését hivatottak előhívni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Mézeskalács színes rovatai bemutatják és közelebb hozzák a gyerekeknek a szépirodalmat, és ennek segítségével új ismeretekre tehetnek szert a diákok. Emellett a Magyar Szó a család minden korosztályának próbál megfelelő kiadványt biztosítani. Máriás Endre, főszerkesztő-helyettes, Magyar Szó: „Nagyon örülünk annak, hogy a gyermekek részéről mindenhonnan pozitív visszajelzés érkezik hozzánk arra vonatkozóan, hogy nem csak ők maguk, hanem az egész család olvassa a kiadványainkat. A Magyar Szó esetében tudni kell, hogy a család minden tagja számára kínál kiadványokat: egyrészt a gyermekek számára a Mézeskalácsot, azután a Jó Pajtás ifjúsági lap és a Magyar Szó mint az anyalap.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Mézeskalácsot a beiskolázási csomag részeként 1400 elsős kisdiák is megkapta. A napokban pedig több mint 5300 óvodás is átveheti a gyermeklapot. Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke: „Az a szándékunk valójában, hogy a gyermekekkel megszerettessük, illetve megismertessük ezt a gyermekújságot, hogy a későbbiek során ők is értő olvasókká váljanak, hogy a Mézeskalács mellett a Jó Pajtást, illetve a Magyar Szót is, illetve más napilapot, hetilapot forgassanak és olvassanak, hiszen mindannyian tudjuk, hogy olvasni érték és öröm.”

A másodikos diákok egy kis meglepetéssel is készültek. Három verset adtak elő a vendégeknek.

mézeskalács
újság
Magyar Szó Lapkiadó Kft
Zenta
olvasás
ovisok
elsősök
másodikosok
Török Erna
Máriás Endre
Jerasz Anikó

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.