Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mi a manó?

2022.07.01
14:39
2022.07.01
15:25
Forrás
Pannon RTV
Rózsa Éva szegedi biológus és fotográfus Mi a manó? címet viselő kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők Ada napja alkalmából a helyi könyvtár kiállítótermében.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A fotós 22 képen keresztül mutatja be az ájtatos manót, vagyis az imádkozó sáskát, valamint annak néhány távoli országokban honos különleges megjelelésű rokonát, mint amilyen az orchidea manó is.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A hagyományos természetfotók mellett a kiállítás anyagában megtekinthetőek különböző makrofotók is, mint például a Mantis-kaleidoszkóp.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Rózsa Éva, fotós, Magyarország: „Hozzám mindig közel állt a természet, az élővilág iránti érdeklődés és szeretet, tisztelet. Valószínű ezért is lettem biológus és a fotográfiámnak egy szerves részét képezik a természetfotók. Az első, bemutató kiállításom az Szegeden nyílt márciusban. Március-áprilisban volt megtekinthető és most nagyon örülök, hogy Ada városába is eljöhettek a manóim. Ez egy különleges, védett rovarfaj, ami a kertünkben minden évben megjelenik. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy fotózhatom őket minden évben. Ezek a rovarok több szempontból is érdekesek, van bennük valami emberszerű.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes
Rózsa Éva
Ada
Ada Nap
Ada Napok
kiállítás
fotókiállítás
fényképkiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.