Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mi a manó?

2022.07.01
14:39
2022.07.01
15:25
Forrás
Pannon RTV
Rózsa Éva szegedi biológus és fotográfus Mi a manó? címet viselő kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők Ada napja alkalmából a helyi könyvtár kiállítótermében.

A fotós 22 képen keresztül mutatja be az ájtatos manót, vagyis az imádkozó sáskát, valamint annak néhány távoli országokban honos különleges megjelelésű rokonát, mint amilyen az orchidea manó is.

A hagyományos természetfotók mellett a kiállítás anyagában megtekinthetőek különböző makrofotók is, mint például a Mantis-kaleidoszkóp.

Rózsa Éva, fotós, Magyarország: „Hozzám mindig közel állt a természet, az élővilág iránti érdeklődés és szeretet, tisztelet. Valószínű ezért is lettem biológus és a fotográfiámnak egy szerves részét képezik a természetfotók. Az első, bemutató kiállításom az Szegeden nyílt márciusban. Március-áprilisban volt megtekinthető és most nagyon örülök, hogy Ada városába is eljöhettek a manóim. Ez egy különleges, védett rovarfaj, ami a kertünkben minden évben megjelenik. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy fotózhatom őket minden évben. Ezek a rovarok több szempontból is érdekesek, van bennük valami emberszerű.”

Rózsa Éva
Ada
Ada Nap
Ada Napok
kiállítás
fotókiállítás
fényképkiállítás

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű