Ugrás a tartalomra

Mi történt Écskán? - könyvbemutató Újvidéken

2019.06.07
07:26
2019.06.07
17:48
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Várady Tibor Mi történt Écskán? című új kötetét Újvidéken, az Európa Kollégiumban.

A könyv harmadik része annak a sorozatnak, amely a nemzetközi karrierrel rendelkező jogtudós saját családja, édesapja és nagyapja ügyvédi hagyatékából született. A perekből megmaradt akták, dokumentumok adják a történetek alapját. A legújabb kötetben kiderül, hogy mi történt a bánáti Écskán a múlt század elején.

Várady Tibor jogtudós, író: „Amikor az ember látja ezeket a történeteket, akkor néha úgy érzem, hogy amikor már leperegtek azok az igyekvések, hogy megnyerni a pert, akkor ami ott marad még, mert ezek az igyekvések száz év alatt eltűntek, hogy mit is csináltak ezek a kis emberek, hogy a Kunity Béla vagy József halat sikkasztott, mert 1910-ben vagy ’11-ben el akart vinni a moziba egy halásznőt, és akkor nyílt meg Becskereken a mozi, és beperelte a gróf, nos ezekhez a dolgokhoz nem kell fikciót hozzátenni, és én a tényeken nem is változtatok.”

Az író munkásságáról szóló hosszabb interjút Várady Tiborral a szombati Szubjektívben láthatnak.

Mi történt Écskán?
Várady Tibor

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.