Ugrás a tartalomra

Mihajlo Pupin-díj Željko Lučić operaénekesnek

2023.06.08
17:03
Forrás
közlemény
A legnagyobb tartományi elismerést, Mihajlo Pupin-díjat adott át Željko Lučić operaénekesnek Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

Ezt a díjat olyan egyéneknek ítélik oda, akik alkotómunkájukkal kiemelkedő eredményeket értek el, és hozzájárultak Vajdaság Autonóm Tartomány fejlődéséhez. Željko Lučić 1968-ban született Nagybecskereken. 1993-tól 1998-ig az Újvidéki Szerb Nemzeti Színház tagja volt, majd a Frankfurti Operához szegődött. Különösen a Verdi-operák fő bariton szerepeinek kiváló tolmácsolásáról ismert. Ma is a legkeresettebb baritonok között tartják számon a világon, hangját hallhatják a Metropolitenben, a milánói Scalában és a Bécsi Operaházban is. Mirović a kiváló művésznek utólag adta át a díjat, mivel Lučić Argentínában turnézott tavaly novemberben, amikor hagyományosan átadják a legrangosabb tartományi díjakat és elismeréseket.

Mihajlo Pupin díj
Igor Mirović
Željko Lučić

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.