Ugrás a tartalomra

Milyenek vagyunk mi vajdasági magyarok?

2022.06.15
09:49
2022.06.15
17:30
Forrás
Pannon RTV
Teszi fel kérdést és keresi rá a választ a Magyar Nemzeti Tanács gondozásában megjelent, Berényi Emőke és Herédi Károly által szerkesztett Vajdasági Ládafia kötet, amelynek zentai bemutatóját tegnap tartották az Alkotóházban.

A minőségi tartalmakat magában rejtő segédtankönyv leginkább az általános iskola felső tagozatosai számára készült, főként a történelmi ismeretek pótlása érdekében, végül azonban felfedezőkönyv lett, amely összefoglalja, hogy mit jelent a vajdasági "most".

A kiadvány széleskörűen bemutatja az itteni magyarság történelmét, irodalmát, hagyományait, színháztörténetét és térségünk ikonikus személyeit.

Berényi Emőke, Vajdasági Ládafia című kötet szerkesztője: "Körülbelül két év alatt készült el. Azaz igazság, hogy a covid idején kezdtük el pont, ezért voltak kisebb-nagyobb fennakadások, mondjuk, amikor a könyvtárakat bezárták. Többfázisú munka volt , hiszen ki kellett várnunk, hogy a szerzőink elküldjék az anyagokat, ezenkívül külön szépirodalmi szövegeket is gyűjtöttünk, amik első ízben, ebben a könyvben lettek publikálva. Igencsak szerteágazó volt a munka. Voltak eddig is bemutatóink már iskolákban, pl. a királyhalmi vagy a hajdújárási általános iskolákban is és hát tervezünk is még. Most nyár elején is több bemutatónk lesz. Lesz hamarosan pl. Csókán és a kishegyesi Dombos Fest-en, vagy a Tricikli Fesztiválon, Magyarkanizsán."

Vajdasági ládafia
könyvbemutató
Zenta
Berényi Emőke

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.