Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mini operakoncertek Újvidéken

2020.05.01
17:42
2020.05.01
18:09
Forrás
mojnovisad.com
A hosszú hétvégén több helyszínen is fellép a Szerb Nemzeti Színház operája

Vasárnapig a kijárási tilalom ideje alatt minden nap a város egy másik részén hallgathatják az újvidékiek teraszaikról a 20-30 perces mini koncerteket. Az opera népszerű klasszikusait adják elő, mint például a Habanera, a Kis éji zene vagy az O sole mio. Minden fellépést rögzítenek, így az később hallható lesz a közösségi oldalakon is. Egy-egy koncert egyben köszönetnyilvánítás is azoknak, akik fáradhatatlanul dolgoznak a kijárási tilalom és a karantén ideje alatt.

Szerb Nemzeti Színház
opera
karantén
koronavírus

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.