Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Mintegy 600-an vettek részt a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn

2022.04.09
19:55
2022.04.11
21:06
Forrás
Pannon RTV
Törökbecse az idei szemle helyszíne.

Mintegy 600 kis népzenész és énekes vett részt a 37. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn. A rendezvényt ez alkalommal is a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió hívta életre.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A megmérettetésre 35 településről érkeztek.

Radics Zsanett, tag, Cifra énekcsoport: „Nagyon vártam már ezt az eseményt. Gyönyörű szoknyába, cipőbe és csipkés blúzban voltam.”

Erős Zsombor, tag, Cifra énekcsoport: „Énekeltük a Házasodik a tücsök, meg énekeltük az Erre kakas, erre tyúk.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A kisegyüttesek kategóriájában az adai Bíborka csoport tagjai magyarszováti dallamokat mutattak be.

Bicók Antónia, tag, Vadvirág hagyományápoló Kör, Ada: „Én körülbelül öt-hat éve furulyázok. A Vadvirág Hagyományápoló Körben kezdtem először, és nekem nagyon sokat jelent.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Idén a szervezők a szemle helyszínéül Törökbecsét választották. Ilia László, elnök, Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület, Törökbecse: „Szívesen elvállaltuk. Úgy érezzük, hogy van már tapasztalata az egyesületnek és a településnek és ezen kívül minden adottság megvan ahhoz, hogy egy ekkora volumenű rendezvényt megszervezzünk.”

A szemle üzenete harminchét éve változatlan. Szabó Gabriella, főszervező: „Fontos az, hogy lássuk, hogy egy nagy családnak vagyunk Tulajdonképpen a része azzal, hogy énekelünk, táncolunk és muzsikálunk. Ebben szeretnénk segítséget, iránymutatást adni a gyerekeknek ezekkel a rendezvényekkel is.”

A harminchetedik Szólj, síp, szólj, népzenei vetélkedő a magyar kormány és a tartományi titkárság támogatásával valósult meg.

Szabó Gabriella főszervező volt a Közügyek vendége.

népzenei vetélkedő
Ilia László
Szabó Gabriella

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.