Ugrás a tartalomra

Mintegy 600-an vettek részt a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn

2022.04.09
19:55
2022.04.11
21:06
Forrás
Pannon RTV
Törökbecse az idei szemle helyszíne.

Mintegy 600 kis népzenész és énekes vett részt a 37. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn. A rendezvényt ez alkalommal is a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió hívta életre.

A megmérettetésre 35 településről érkeztek.

Radics Zsanett, tag, Cifra énekcsoport: „Nagyon vártam már ezt az eseményt. Gyönyörű szoknyába, cipőbe és csipkés blúzban voltam.”

Erős Zsombor, tag, Cifra énekcsoport: „Énekeltük a Házasodik a tücsök, meg énekeltük az Erre kakas, erre tyúk.”

A kisegyüttesek kategóriájában az adai Bíborka csoport tagjai magyarszováti dallamokat mutattak be.

Bicók Antónia, tag, Vadvirág hagyományápoló Kör, Ada: „Én körülbelül öt-hat éve furulyázok. A Vadvirág Hagyományápoló Körben kezdtem először, és nekem nagyon sokat jelent.”

Idén a szervezők a szemle helyszínéül Törökbecsét választották. Ilia László, elnök, Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület, Törökbecse: „Szívesen elvállaltuk. Úgy érezzük, hogy van már tapasztalata az egyesületnek és a településnek és ezen kívül minden adottság megvan ahhoz, hogy egy ekkora volumenű rendezvényt megszervezzünk.”

A szemle üzenete harminchét éve változatlan. Szabó Gabriella, főszervező: „Fontos az, hogy lássuk, hogy egy nagy családnak vagyunk Tulajdonképpen a része azzal, hogy énekelünk, táncolunk és muzsikálunk. Ebben szeretnénk segítséget, iránymutatást adni a gyerekeknek ezekkel a rendezvényekkel is.”

A harminchetedik Szólj, síp, szólj, népzenei vetélkedő a magyar kormány és a tartományi titkárság támogatásával valósult meg.

Szabó Gabriella főszervező volt a Közügyek vendége.

népzenei vetélkedő
Ilia László
Szabó Gabriella

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.