Ugrás a tartalomra

Mintegy 600-an vettek részt a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn

2022.04.09
19:55
2022.04.11
21:06
Forrás
Pannon RTV
Törökbecse az idei szemle helyszíne.

Mintegy 600 kis népzenész és énekes vett részt a 37. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn. A rendezvényt ez alkalommal is a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió hívta életre.

A megmérettetésre 35 településről érkeztek.

Radics Zsanett, tag, Cifra énekcsoport: „Nagyon vártam már ezt az eseményt. Gyönyörű szoknyába, cipőbe és csipkés blúzban voltam.”

Erős Zsombor, tag, Cifra énekcsoport: „Énekeltük a Házasodik a tücsök, meg énekeltük az Erre kakas, erre tyúk.”

A kisegyüttesek kategóriájában az adai Bíborka csoport tagjai magyarszováti dallamokat mutattak be.

Bicók Antónia, tag, Vadvirág hagyományápoló Kör, Ada: „Én körülbelül öt-hat éve furulyázok. A Vadvirág Hagyományápoló Körben kezdtem először, és nekem nagyon sokat jelent.”

Idén a szervezők a szemle helyszínéül Törökbecsét választották. Ilia László, elnök, Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület, Törökbecse: „Szívesen elvállaltuk. Úgy érezzük, hogy van már tapasztalata az egyesületnek és a településnek és ezen kívül minden adottság megvan ahhoz, hogy egy ekkora volumenű rendezvényt megszervezzünk.”

A szemle üzenete harminchét éve változatlan. Szabó Gabriella, főszervező: „Fontos az, hogy lássuk, hogy egy nagy családnak vagyunk Tulajdonképpen a része azzal, hogy énekelünk, táncolunk és muzsikálunk. Ebben szeretnénk segítséget, iránymutatást adni a gyerekeknek ezekkel a rendezvényekkel is.”

A harminchetedik Szólj, síp, szólj, népzenei vetélkedő a magyar kormány és a tartományi titkárság támogatásával valósult meg.

Szabó Gabriella főszervező volt a Közügyek vendége.

népzenei vetélkedő
Ilia László
Szabó Gabriella

Most

11:43

Pendergő koncert Adán

A vajdasági Aranypáva díjas Pendergő tamburazenekar adott koncertet Adán szombat este. A rendezvény iránt nagy volt az érdeklődés.
11:24, Frissítve: 11:31

Nincsenek szerb sérültek Izraelben

Az Izraelben élő szerb állampolgárok között nincsenek sérültek, a délelőtt nyugodtabb volt – jelentette ki Aleksandar Nikolić, Szerbia Beer Sheva-i tiszteletbeli konzulja. Hozzátette, hogy folyamatos kapcsolatban vannak a Külügyminisztériummal.
09:36

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta Magyarország Védelmi Tanácsát a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.