Ugrás a tartalomra

A Modern Folking zárórendezvénye

2020.08.27
15:49
2020.08.27
16:41
Forrás
Pannon RTV
A projekt két és fél évvel ezelőtt indult és elsődleges célja a régió népi kultúrájának és kulturális örökségének bemutatása és népszerűsítése volt a fiatalok körében.

A Modern Folking projekt zárórendezvényét tartották ma délelőtt a magyarkanizsai Tisza-parton. Az IPA projektben a szegedi Katolikus Ifjúsági Alapítvány, a kishegyesi Dombos Polgárok Egyesülete és a magyarkanizsai Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület vett részt. 2018 óta számos rendezvény köthető a projekthez. 

Kujundžič Alisa, munkatárs, Katolikus Ifjúsági Alapítvány, Szeged: „Igazából a projektben terv szerint több program volt, illetve fesztivál, ami most sajnos a vírushelyzet miatt most így a második részére egy kicsit visszaesett, így csak a kisebb programokat tudtuk megvalósítani, a nagyobb fesztiválokat nem. Ami viszont elmondható, hogy egy fesztivál meg is valósult a szegedi részről, a partnerek részéről a Dombos Fesztivál, illetve a Malomfesztivál, valamint részünkről az első Street Folk Fesztivál.”

A záróeseményen előadásokat is meghallgathattak az érdeklődők, Resócki Rolland néprajzkutatótól, Sutus Árontól, a VMMSZ elnökétől, valamint Miroslav Jovančić zenésztől. A projekt folytatásáról is szó esett. Vígi László, elnök, Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület, Magyarkanizsa: „Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nemrég kaptunk egy értesítést, hogy az európai Kreatív Európa programon belül is támogatást nyert az egyik pályázatunk, úgy hogy már szeptember elsején egy újabb EU-s projektnek a kezdésébe fogunk, ez pedig a Tremolo projektum.”

Az újabb projekt elsősorban a fiatalokkal foglalkozik majd, azon belül is a tehetséggondozással.

Modern Folking
projekt
kultúra
kulturális örökség

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.