Ugrás a tartalomra

Modern ritmusok Királyhalmon

2019.07.01
11:06
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
17. évadának záróműsorát rendezte meg a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület moderntánc szakköre, a Rhythmical táncklub.

Modern ritmusoktól és ismert dallamoktól zengett a királyhalmi kultúrotthon. A legkisebbek fellépésével kezdődött a gálaműsor. Őket követte a Rhythmical Dance Club rangidős csapata. Horváth Szanella szólóban, duóban és csoportban is a deszkákra lépett. Elmondása szerint a koreográfiák több stílus jegyeit hordozták magukon. „Próbálunk új stílusokat hozni Vajdaságba, hogy megmutassuk máshol mi van, mi a divat más országokban” - mesélte a táncos.

A koreográfiákat Varga Zsuzsanna és Torma Szabolcs alkották meg. Torma Szabolcs maga is táncosként kezdte pályafutását, azonban az elmúlt években leginkább koreográfusként tevékenykedik. „Összeszokott csapat vagyunk, ugyanis a nagy tánccsoporttal már hat éve dolgozok együtt. Ilyenkor már rutinosan megy a felkészülés, nincs összezörrenés. Amit tanítok, azt ők nagyon ügyesen elsajátítják” - mondta büszkén a tánctanár.

A Rhythmical Dance Club 17. évadának záróműsorán az egyesület mind az öt tánccsoportja fellépet, akik 24 műsorszámmal készültek - mesélte Varga Zsuzsanna a táncklub alapítója: „17 évvel ezelőtt alapítottam ezt a táncklubot, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület keretén beül dolgozunk. Évadzáró műsort több mint 10 éve szervezek a gyerekeknek.”

A Rhythmical Dance Club az elmúlt 17 év alatt számtalan szerbiai és külföldi rangos versenyen bizonyított.

Királyhalom
moderntánc
Rhythmical táncklub
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű