Ugrás a tartalomra

Montenegróban vendégszerepelt a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

2017.07.29
13:11
2017.10.04
12:14
Montenegróban, Barban vendégszerepelt a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. Csütörtökön játszották az Édes Anna című előadást, amely feliratozva volt.

Montenegróban, Barban vendégszerepelt a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. A Barski ljetopis elnevezésű kulturális fesztivált jubiláris harmincadik alkalommal rendezik meg a tengeri városban.

Az idei nyáron mintegy száz szórakoztató programot szerveznek Barban a turisták és a helyi lakosok számára. A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata csütörtökön játszotta az Édes Anna című előadást, amely feliratozva volt látható. A színészek délután próbát tartottak, az egyébként kamaraszínház jellegű előadást most játszották először szabadtéren. G. Erdélyi Hermina, színész: „Ha jól megy és eljut a nézőkhöz, mert elég messze vannak a nézők is, akkor meg tud teremtődni ez az előadás. Sokkal inkább tartok attól, hogy itt kizárólag a feliratot tudják követni a nézők és ilyen helyzetünk még nem volt.”

Az előadás nem volt ugyan telt házas, de akik eljöttek, azok gond nélkül végigkövették a majd két órás magyar nyelvű előadást. A fesztiválon nemcsak színházi, hanem irodalmi, képzőművészeti és zenei esteket tartanak. A színházi fesztivál verseny jellegű, a Szabadkai Népszínház előadását most válogatták be először a fesztivál programjába. Marija Drašković, sajtóreferens, Barski ljetopis: „Az esti színpad klasszikus jellegű, olyan előadási formákat kínál, amelyek a hagyományos színházi nyelvet képviselik. Az alternatív jellegűek pedig ugyanebben a programban kísérő rendezvényként vannak jelen. Az amatőrök, illetve a kezdő művészek, akik még csak most alakulnak, akik új művészi kifejezés formákat keresnek, egyaránt teret kapnak, és a lényeg, hogy a bari, a montenegrói és a külföldi előadóknak is teret biztosítunk.”

A társulat már hazautazott, de a zsűri döntésére augusztus végéig még várni kell.

előadás
Szabadkai Népszínház
Édes Anna

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.