Ugrás a tartalomra

Mosolyt csalt a gyerekek arcára a Zentai Magyar Kamaraszínház új bemutatója

2019.02.21
15:16
2019.02.21
17:28
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Magyar Kamaraszínházban bemutatták a Szóló szőlő, mosolygó alma és csengő barack darabot. Az elsősorban gyerekek számára készült előadás az azonos című magyar népmesét adaptálta színpadra.

A Szóló szőlő, mosolygó alma és csengő barack című előadás bővelkedett a gyerekeket megmosolyogtató helyzetkomikumokban és szereplőkben.

Tóth Deniel, Zenta:
„- Volt benne sok vicces dolog. Szép is volt a történet. Nagyon jó volt.
- Mi tetszett benne legjobban?
- Az tetszett legjobban, amikor a malac táncolt.”

A gyermekelőadásban nagy szerep jut a Kanyó Janovics Erika által tervezett báboknak. A legkisebb királykisasszonyt alakító Lőrinc Tímeának kihívást jelentett, hogy a színpadon a színésztársai mellett a bábokkal is interakcióba kerül.

Lőrinc Tímea, színész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Egyik helyen se tudok csak bábokról beszélni. Tulajdonképpen ma, hogy találkoztunk a nézőkkel, le kellett szűrnöm, hogy milyen hatást gyakorol rájuk. Itt Zentán még nem nagyon volt alkalmuk ilyen fajta előadást látni.”

A darabban a vásárból hazafelé tartó király bajba kerül, és tehetetlenségében a legkisebb lányát egy őt kisegítő disznónak ígéri. Később aztán kiderül, hogy a disznó egy daliás királyfi. A népmesét adaptáló előadást Krizsán Szilvia rendezte.

Krizsán Szilvia, rendező, Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack: „Több tanulsága is lehet. Nem minden férfi királyfi, aki annak néz ki, nem minden férfi disznó, aki annak néz ki. Ilyen tanulságokat le lehet vonni. Én nem gondoltam megfejteni a tanulságát, és nem gondoltam semmilyen következtetést levonni az egész kapcsán.”

A Zentai Magyar Kamaraszínház legújabb előadásában számos ismert magyar népdal is felcsendül, amelyeket Hanák Rigó Ildikó és Krizsán Szilvia válogatott, valamint a Fokos Zenekar játszott el.

Zentai Magyar Kamaraszínház
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.