Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Most minden a zenéről szól Topolyán

2023.03.16
15:09
2023.03.16
17:11
Forrás
Pannon RTV
Tegnap a Magyar Állami Operaház művészeinek koncertjével kezdődtek a Topolyai Zenei Napok. Ma az Alapfokú Zeneiskola hangszerversenyei kezdődtek. Ezen az előkészítős diákoktól az egyetemistákig bemutatkozhattak a zenei tanulmányokat folytató tanulók.

Gitárversennyel kezdődtek a Topolyai Zenei Napok az Alapfokú Zeneiskolában.

Olajos Dominik, Zenta: „- Azért választottam a gitárt, mert már kiskorom óta nagyon szeretnék gitározni és már nagyon régóta készülök erre a versenyre.
- Mivel érkeztél, milyen zeneszámokat hoztál?
- Hoztam egy dzsessz számot, egy rockosabbat és egy szomorúbbat.”

Magyarországról is érkeztek versenyzők. Reneszánsz és romantika korabeli, valamint 20. századi dallamokkal érkezett Krizsány Csenge, aki az egyetemisták kategóriájában versenyzett.

Krizsány Csenge, Cegléd, Magyarország: „Voltam már, azt hiszem, kétszer. Nagyon szeretem, mert nem túl kompetitív, nem érzem azt, hogy a versenyzők ellenségesek lennének egymással, inkább mindenki barátságos és jó hangulat van itt általában.”

A zenei szemle öt napon át tart, 309 versenyző mutatkozik be különböző csoportokban. A gitárversenyen 34-en vettek részt.

Tóth Diósi Arabella, igazgató, Alapfokú Zeneiskola, Topolya: „Holnap a zongoristák nagy része versenyzik vagy egy része, így mondhatom, szombaton a vonósok fognak versenyezni, vasárnap a zongoristák másik része, illetve a dzsessz kategória is vasárnap zajlik és hétfőn a fafúvósok és a rézfúvósok is versenyezni fognak két különböző helyszínen.”

A program részeként kedden este a Görög Sisters zongorakettős koncertjét láthatja a közönség a Nikola Tesla Általános Iskola dísztermében.

Topolya
Topolyai Zenei Napok
Tóth Diósi Arabella

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.