Ugrás a tartalomra

Mozart zenéje csendült fel Szabadkán

2021.07.01
13:11
2021.07.01
17:18
Forrás
Pannon RTV
Telt ház előtt muzsikált a Szabadkai Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttese.

Mozart 10. divertimentója csendült fel a zeneszerző halálának 230. évfordulójának évében, tegnap este a szabadkai Városháza dísztermében. A Mozart darabban két szólistát is hallhatott a nagyszámú közönség: Tokodi Krisztina csellistát és Kurina Viktória hegedűst. A Szabadkai Szimfonikus Zenekart a tervek szerint legközelebb Szabadka Város napján hallhatja majd az itteni közönség.

Miloš Nikolić, igazgató, Szabadkai Szimfonikus Zenekar: „Azután Újvidéken lesz egy szép fellépésünk, ha minden marad a tervek szerint, természetesen szeptember után. És ami még nagyon fontos, a járvány előttről, a múlt évből maradt még egy vendégszereplésünk Ausztriában. Az akkor nem valósult meg, az még mindig várat magára, és őszintén abban reménykedem, hogy ezt novemberben megvalósítjuk majd, ez a terv.”

Szabadkai Szimfonikus Zenekar
Miloš Nikolić
Kurina Viktória
Tokodi Krisztina
koncert
Szabadka
Városháza

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.