Ugrás a tartalomra

Mozgó erdei iskola járt Bácskossuthfalván

2017.09.15
22:14
2024.03.19
08:32
A magyarországi Gördülő Zöldítő mozgó erdei iskola előadást tartott a bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula Általános Iskola udvarában, egy 8 méter átmérőjű jurtában.

A programba az óvodás korcsoporttól a negyedik osztályosokig vonják be a gyerekeket. A rendezvény fő szervezője a Kárpát-medencei Erdészek, Vadászok, Természetjárók Alapítvány, azaz a KEVTA. Az eseményt mindenki újdonságként élte meg, hiszen ez volt az első alkalom, hogy külföldre látogatott a mozgó erdei iskola.

A Gördülő Zöldítő előadás először járt Magyarországon kívül. A bácskossuthfalvi általános iskola udvarában jurtát állítottak, amelyben az előadás után interaktív játékos feladatok következtek. A gyermekek figyelemmel kísérték az előadást. Az itt élő erdei állatokról és kicsinyeikről tudhattak meg többet. A tanítóbácsi még szarvasagancsot is hozott. A diákok a program végén elmesélték, mit tanultak a mai napon.

Fazekas Viola:
„- Az állatoknak segíteni kell. Hogyha épp valaki bántja az állatot, akkor mindig segítenünk kell rajtuk.
– És mi a helyzet a szemeteléssel?
– Sosem szabad.”

Papp Inez: „Mindenre figyelni fogok, eddig is figyeltem, és továbbra is óvni fogom a környezetet.”

Az iskola igazgatója elmondta, idén májusban keresték fel őket a KEVTA képviselői. Ajánlatukat azonnal elfogadták, ugyanis fontosnak tartják ezt a programot. Crnkovity Gábor, igazgató, Idős Kovács Gyula Á.I., Bácskossuthfalva: „A gyerekeknek segítenek abban, hogy kialakítsák a természetszeretetet, a természethez való viszonyt, a megbecsülést, valamint az állatok, növények iránti toleranciát. Ebben látom a fontosságát, úgy pedagógiai, mint humánus szempontból is, ennek van hozadéka.”

A szervezők szeretnék minél több határon túli helyre eljuttatni az iskolát. Tósaki Károly, szervező, KEVTA: „Azon vagyunk, hogy ez folytatódjon. Itt és most megkérnék minden érintettet Vajdaság szinten, hogy támogassák ezt az alapítványt azzal, hogy minél több gyerekhez eljusson üzenetünk.”

A szervezők és az iskola remélik, hogy a jövőben a felső tagozatos diákoknak is tudnak hasonló előadássorozatot bemutatni.

Bácskossuthfalva
Gördülő Zöldítő
KEVTA alapítvány

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.