Ugrás a tartalomra

Mozgó Mozi Muzslyán

2019.03.07
22:17
2019.03.08
16:52
Forrás
Pannon RTV
Valódi közösségi élményben volt része csütörtök délután a muzslyai óvodásoknak és alsósoknak.

A Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében a helyi művelődési egyesületben a Mozgó Mozi bemutatta a Palacsintás király című filmet.

A bánáti Muzslyán nagy érdeklődéssel várták a Mozgó Mozit, hiszen a falubeliek évtizedek óta nem jártak moziban.

Rice Májer Klementina, szülő, Muzslya: „Muzslyán soha nem voltam moziban. Nem volt ilyen lehetőségünk. Úgyhogy nagyon örülök, hogy én is, és ő is láthatunk ilyen modern fölszereléssel ellátott mozit. És a gyerekek is, mivel tanító néni vagyok, nagyon örülnek ennek. Úgyhogy hálásak vagyunk ezért a lehetőségért.”

Sok gyerek most látott először olyan filmbemutatót a faluban, amely a mai digitális technika segítségével valósulhatott meg. Többségük számára mégsem volt új élmény a mozi, sokan tudták már, hogy mire számíthatnak.

Vastag Tea, Szervó Mihály Általános Iskola, Muzslya: „Voltam Magyarországon moziban, de itt még soha nem voltam moziban. Azt várom, hogy nagyon jó lesz. Remélem, hogy nagyon sokat fogok nevetni.”

Csíszár Richárd, Szervó Mihály Általános Iskola, Muzslya: „Voltam már ilyen moziban. És ettől a mozitól azt várom, hogy bírjak nevetni, mert elméletileg vicces.”

A gyerekeket és a szülőket De Negri Ibolya, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja köszöntötte. Elmondta, a Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség közös programját, a Mozgó Mozit most rendezik meg először.

De Negri Ibolya, MNT Végrehajtó Bizottságának a tagja: „A Rákóczi Szövetség egy nemzetben gondolkodik, és nagyon fontos, hogy az egész Kárpát-medence területén odafigyel a magyar gyerekekre, a magyar családokra. Ennek kapcsán kerül megrendezésre a Mozgó Mozi, itt a szórványban. Hiszen egy moziélményben szeretnénk részesíteni a kisdiákokat, kicsiket, nagyokat és a szülőket, annak érdekében, hogy egy közösségi élmény legyen.”

A Mozgó Mozi több vajdasági településre is ellátogat. Pénteken Tordán és Magyarcsernyén is filmbemutatóval várnak kicsiket és nagyokat.

Muzslya

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.