Ugrás a tartalomra

Mozgott a kép - Zentán is...

2018-10-14
09:41
2018-10-14
16:34
Forrás
Pannon RTV
Zentán is megtartották a vajdasági magyar mozgókép napját. Az érdeklődők 9 rövidfilmet tekinthettek meg a Zentai Alkotóházban.
Filmvetítés

A kiválasztott filmek között helyet kapott többek között Vicsek Károly és Tolnai Szabolcs két-két alkotása, emellett Antal Szilárd és Bicskei Zoltán filmjei. Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „Tulajdonképpen tematika alapján választjuk ki a dokumentumfilmeket, rövid filmeket, és ezeket levetítjük.”

Siflis Zoltán

Az idei mozgóképnapon a hagyományos dokumentumfilmek mellett olyan kísérleti-experimentális alkotásokat is levetítettek, amelyek már a feledés homályába merültek. Siflis Zoltán, Balázs Béla-díjas rendező: „Ezek nem klasszikus filmek. Kísérleti jellegűek, ugyanis a mozgókép, a film formanyelvi határait feszegetik. Gyakorlatilag új, sajátos képi láttatást mutatnak be. Semmiféleképpen nem kötődik a hagyományos játékfilmhez, vagy a dokumentumfilmhez.”

Zentán kívül egyebek mellett Szabadkán, Zomborban, Topolyán, Újvidéken és Magyarkanizsán is megemlékeznek a vajdasági magyar mozgókép napjáról.

vajdasági magyar mozgókép napja
Zenta
alkotóház
Vicsek Károly
Tolnai Szabolcs
Antal Szilárd
Bicskei Zoltán
Siflis Zoltán

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.