Ugrás a tartalomra

Mozgott a kép - Zentán is...

2018-10-14
09:41
2018-10-14
16:34
Forrás
Pannon RTV
Zentán is megtartották a vajdasági magyar mozgókép napját. Az érdeklődők 9 rövidfilmet tekinthettek meg a Zentai Alkotóházban.
Filmvetítés

A kiválasztott filmek között helyet kapott többek között Vicsek Károly és Tolnai Szabolcs két-két alkotása, emellett Antal Szilárd és Bicskei Zoltán filmjei. Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „Tulajdonképpen tematika alapján választjuk ki a dokumentumfilmeket, rövid filmeket, és ezeket levetítjük.”

Siflis Zoltán

Az idei mozgóképnapon a hagyományos dokumentumfilmek mellett olyan kísérleti-experimentális alkotásokat is levetítettek, amelyek már a feledés homályába merültek. Siflis Zoltán, Balázs Béla-díjas rendező: „Ezek nem klasszikus filmek. Kísérleti jellegűek, ugyanis a mozgókép, a film formanyelvi határait feszegetik. Gyakorlatilag új, sajátos képi láttatást mutatnak be. Semmiféleképpen nem kötődik a hagyományos játékfilmhez, vagy a dokumentumfilmhez.”

Zentán kívül egyebek mellett Szabadkán, Zomborban, Topolyán, Újvidéken és Magyarkanizsán is megemlékeznek a vajdasági magyar mozgókép napjáról.

vajdasági magyar mozgókép napja
Zenta
alkotóház
Vicsek Károly
Tolnai Szabolcs
Antal Szilárd
Bicskei Zoltán
Siflis Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:20, Frissítve: 23:42

Remizett a Crvena zvezda idegenben

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a belgrádi Crvena zvezda Bernben a svájci Young Boys együttesével 1:1-es félidő után 2:2-es döntetlent játszott.

Népszerű