Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A mozi dallamai Szabadkán

2022.12.08
14:46
2022.12.08
16:30
Forrás
Pannon RTV
Megtartotta év végi koncertjét a Pro Musica Kamarakórus női kara Szabadkán. A mozi dallamai című esten olyan ismert filmekből válogattak betétdalokat, mint a Muzsika hangja, az Apáca show vagy a Csinibaba.

A Pro Musica Kamarakórus női együttese és a ContraBayando tavalyi nagy sikerű közös karácsonyi koncertje adta az ötletet egy újabb közös fellépésre, most a filmek zenei világát idézve. Egyes dalokat most írtak át először kórusra, a tagokat pedig Csikós Krisztina tanította be.

Csikós Krisztina, a Pro Musica Kamarakórus karvezetője: "A szabadidőm java részét azzal töltöttem, hogy kottákat kutattam, hogy milyen kották állnak rendelkezésünkre, főleg női kar részére. Így állt össze a repertoár. Voltak itt azonban olyan szóló dalok, amelyek nem kórusra íródtak, de van egy Koncz Antónió nevű dzsessz tanszakos tanítványunk, aki tanul hangszerelést, és ő hangszerelte, illetve készített a kórus számára átiratot."

Pannon RTV

Sánta Zoltán, a ContraBayando zenésze azt mondta, hogy ez egy nagyon érzékeny formáció és a triónak is egészen más felfogásban kell játszania, mint amikor kórus nélkül egyedül zenélnek.

"Mi legtöbb esetben instrumentálisan működünk, tehát csak hangszerekkel dolgozunk, nincs még énekünk. Ez önmagában is egy új szituáció és rengeteget ad, oda-vissza is jól működik a kommunikáció. Viszonylag kevés próbánk volt, de ez a belső kommunikáció ami belül működik a kórussal együtt ez működik az elejétől kezdve."

Pannon RTV

A két külön zenei formáció, a kórus és az instrumentális együttes fúziója remekül erősítette egymást, érdeklődő hallgatóság pedig annyi volt, hogy nem fértek be a szabadkai városháza dísztermébe.

A mozi dallamai
Pro Musica
kamara
Contra Bayando
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.